Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ε.Ε.: Κίνδυνος για τα προσφυγόπουλα από την Ουκρανία να πέσουν θύματα διακινητών

Στον κίνδυνο τα παιδιά που φεύγουν από την Ουκρανία να πέσουν θύματα διακινητών αναφέρθηκε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Περίπου δύο εκατομμύρια παιδιά δραπέτευσαν από την Ουκρανία. Πολλά παιδιά τώρα αντιμετωπίζουν νέο κίνδυνο, τον κίνδυνο της εμπορίας» σημείωσε η Ίλβα Γιόχανσον.

Η Ευρωπαία επίτροπος προσέθεσε ότι οι αρχές της Λιθουανίας ερευνούν πιθανή εμπορία 43 παιδιών, ωστόσο όπως διευκρίνισε η Επίτροπος μέχρι τώρα δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, «αλλά γνωρίζουμε ότι ο κίνδυνος είναι πραγματικός».

«Προτεραιότητά μας είναι η καταγραφή, χρειάζεται να γνωρίζουμε πού είναι αυτά τα παιδιά», τόνισε η Ίλβα Γιόχανσον επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να λείπει ούτε ένα παιδί.

Ακόμα, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι «όσο περισσότερο κρατάει αυτός ο πόλεμος, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για τα παιδιά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Φόρτωση άρθρων...