Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ε.Ε.: Κυρώσεις σε έξι πρόσωπα που συνδέονται με τη Χαμάς

Πλανήτης

Aτομικές κυρώσεις σε βάρος έξι προσώπων που κατηγορούνται ότι χρηματοδοτούν τη Χαμάς ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα πρόσωπα αυτά περιλαμβάνονται ο Μούσα Ντουντίν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του γραφείου επενδύσεων της Χαμάς, καθώς και προσωπικότητες του χρηματοπιστωτικού τομέα στο Σουδάν, την Αλγερία και τον Λίβανο.

Τα έξι πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο των νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης Χαμάς θα υπόκεινται στη δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων και στην απαγόρευση να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα δουν τα περιουσιακά τους στοιχεία να παγώνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τους απαγορευτεί η είσοδος στο έδαφός μας», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η πρώτη λίστα των προσώπων στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις περιλαμβάνει τον χρηματοδότη που έχει την έδρα του στο Σουδάν, τον Μοχάμεντ Χαΐρ, τον Αμπντελμπασίτ Χάμζα Ελχασάν, τον Ναμπίλ Σούμαν, τον γιο του Χάλεντ Σούμαν, τον ανώτερο χρηματοδότη της Χαμάς Ρίντα Αλί Χάμις, το ανώτερο επιχειρησιακό στέλεχος της Χαμάς Μούσα Ντουντίν και τον χρηματοδότη Αϊμάν Άχμαντ Αλ Ντουγουάικ που έχει την έδρα του στην Αλγερία, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το πλαίσιο των νέων κυρώσεων θα εφαρμοστεί έως τη 19η Ιανουαρίου 2025. Θα τελεί υπό συνεχή αναθεώρηση, θα ανανεώνεται ή θα τροποποιείται κατά περίπτωση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, ενίσχυσε το οπλοστάσιό της των κυρώσεων σε βάρος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος μετά την χωρίς προηγούμενο επίθεσή του κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσε την Τρίτη στη λίστα της με τους τρομοκράτες τον Γιαχία Σινουάρ, τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα που θεωρείται ο αρχιτέκτονας της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Φόρτωση άρθρων...