Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Εικόνες αποκάλυψης από την «υπερκυτταρική καταιγίδα» που σαρώνει Κροατία και Σλοβενία (βίντεο)

Πλανήτης

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τη Σλοβενία και την Κροατία την Τετάρτη, την ώρα που περιοχές της Ευρώπης αντιμετωπίζουν υψηλές θερμοκρασίες και πυρκαγιές, δήλωσαν οι αρχές.

Στην Κροατία δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν, ανέφερε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στον ιστότοπό του. Σημαντικές υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας, πρόσθεσε.

Στο Ζάγκρεμπ σκοτείνιασε ξαφνικά ο ουρανός και ξέσπασε καταρρακτώδης βροχή ενώ ισχυροί άνεμοι σάρωσαν την περιοχή με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες. Η συγκοινωνία διακόπηκε και δρόμοι αποκλείστηκαν λόγω πτώσεων δέντρων. Επίσης, η καταιγίδα προκάλεσε διακοπές ρεύματος.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Ζάγκρεμπ ζήτησαν από τους πολίτες να είναι υπομονετικοί καθώς έλαβαν εκατοντάδες κλήσεις ταυτόχρονα.

Στη γειτονική Σλοβενία μια γυναίκα σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού και τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε, δήλωσαν οι αρχές.

Οι μετεωρολόγοι στη Σερβία σήμαναν επίσης συναγερμό για τον καιρό και προειδοποίησαν ότι η λεγόμενη υπερκυτταρική καταιγίδα (supercell storm), η οποία φέρνει ισχυρούς άνεμους, χαλάζι και βροχές, εισερχόταν από την Κροατία και αναμενόταν να πλήξει τη χώρα αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 9 Μαΐου

Γεγονότα 1502: Ο Χριστόφορος Κολόμβος ξεκινά από την Ισπανία για τον τέταρτο και τελευταίο του ταξίδι στο Νέο Κόσμο. 1908: Φρίκη στον Πειραιά. Η Μαρία Παπαδάκη τεμαχίζει το ν...

Φόρτωση άρθρων...