Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Εκλογές στην Τουρκία: Ψηφίζουν με νυφικά, φορεία, ακόμα και με συνοδεία αρνιού

Πλανήτης

Η εκλογική αναμέτρηση για την διεκδίκηση της τουρκική προεδρίας, μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος οδεύει στην τρίτη δεκαετία της διακυβέρνησής του, και του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έχει ξεκινήσει από σήμερα το πρωι.

Πριν από κάποια ώρα ψήφισαν οι δύο υποψήφιοι δίνοντας με τις δηλώσεις τους και το στίγμα τους για την εκλογική διαδικασία.

Αλλά το δικό τους ξεχωριστό στίγμα αφήνουν και διάφοροι Τούρκοι ψηφοφόροι που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα σε μια κατα τ' άλλα ομαλή διαδικασία, σύμφωνα με τους επίσημους ισχυρισμούς.

Όπως και στις περασμένες εκλογές της 14ης Μαΐου, έτσι και τώρα η ανεβασμένη συμμετοχή στη διαδικασία αποτυπώνεται με την προσέλευση ασθενών και ηλικιωμένων στην κάλπη, για να επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρο, που θα ασκήσει τα καθήκοντά του για πέντε χρόνια.

Σόου στις τουρκικές εκλογές

 

Άλλοι ψηφοφόροι έρχονται στα εκλογικά κέντρα με ιδιαίτερη συνοδεία, όπως μία κυρία που κατέφτασε με το...αρνί της για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

 

Στην Άγκυρα, ένας ψηφοφόρς έκανε πρόταση γάμου έκπληξη στην αγαπημένη του. Μάλιστα της εμφάνισε ένα ψηφοδέλτιο, στο οποίο η ίδια έπρεπε να επικυρώσει το «ναι» στην πρότασή του.

 

Σε μια ακόμη πιο εντυπωσιακή στιγμή, ένα χευγάρι νεόνυμφων, αποφάσισε να ψηφίσει μάλλον αμέσως μετά την ολοκλήρωση του γάμου τους. Ετσι το νιόπαντρο ζευγάρι εμφανίστηκε στο εκλογικό του τμήμα για να πάρει μέρος στη διαδικασία, συμμετέχοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στις εκλογές.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι – Τον υποβίβασαν σε ψάλτη

Τιμωρία για τον ιερέα που πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι, από την Επισκοπή Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η θρησκευτική αρχή της Μό...

Ε.Ε: «Πράσινο» για κυρώσεις εναντίον του Ιράν

Σε πολιτική συμφωνία για επέκταση του καθεστώτος των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης εναντίον του Ιράν, κατέληξαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών, που συνεδρίασαν τη Δευτέρα στο Λουξεμβού...

Γερμανία: Κατηγορίες σε έξι ύποπτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους για τρομοκρατικές επιθέσεις

Κατηγορίες απήγγειλε η Γερμανία σε έξι ξένους υπηκόους που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους της επαρχίας Χορασάν», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή ...

Φόρτωση άρθρων...