Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Γυναίκα από τη Συρία έβαλε τη βόμβα

«Αν δεν είχαμε συλλάβει τους τρομοκράτες θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα», υποστήριξε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Πλανήτης

Μία 23χρονη γυναίκα από τη Συρία έβαλε τη βόμβα που προκάλεσε τη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής. Επίσημη ανακοίνωση για την ταυτότητα της γυναίκας η οποία έχει συλληφθεί ως η βασική ύποπτη για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε το αστυνομικό τμήμα της τουρκικής πόλης.
Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και τραυματίστηκαν 81 άτομα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για την Αχλάμ Αλμπαχασίρ από τη Συρία. Κατά την ανακοίνωση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης «η γυναίκα στην ανάκρισή της ομολόγησε ότι εκπαιδεύτηκε ως ειδικός αξιωματικός από την τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ και ότι μπήκε στην χώρα παράνομα από την Αρφίν».

Ακόμα, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η τρομοκράτης του ΡΚΚ πήρε την εντολή για την Κωνσταντινούπολη από το αρχηγείο που βρίσκεται στο Κομπάνι της Συρίας και παραδέχθηκε ότι πυροδότησε τη βόμβα στις 16:20 της Κυριακής.

Η Αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσε σήμερα πως έχει θέσει υπό κράτηση 46 άτομα σε σχέση με την επίθεση που έγινε την Κυριακή στην καρδιά της πόλης, 

Σοϊλού: «Αν η γυναίκα δεν είχε συλληφθεί, θα είχε φύγει στην Ελλάδα»

Στο μεταξύ, νέες δηλώσεις έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλειμάν Σοϊλού, για τη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

«Αν η γυναίκα δεν είχε συλληφθεί, θα είχε φύγει στην Ελλάδα», υποστήριξε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών φέρεται να είπε ότι οι αστυνομικές Αρχές έχουν στα χέρια τους ηχητικό όπου ακούγεται ότι το PKK είχε δώσει εντολή να την σκοτώσουν για να μην συλληφθεί.

Η στιγμή της σύλληψης της ύποπτης γυναίκας για την βόμβα

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τις τουρκικές αρχές βίντεο από τη σύλληψη της γυναίκας που θεωρείται η βασική ύποπτη για την βόμβα που προκάλεσε την έκρηξη στον πεζόδρομο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης χθες το μεσημέρι.

Στο βίντεο φαίνονται ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας να μπαίνουν σε ένα διαμέρισμα, να περνούν χειροπέδες στη γυναίκα και να κάνουν «φύλλο και φτερό» τους χώρους ανακαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, και όπλα.

Ακόμα, χρήστες του twitter δημοσίευσαν φωτογραφίες της ύποπτης γυναίκας μετά τη σύλληψή της.

Λίγο νωρίτερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν δημοσιοποιήσει και ένα νέο βίντεο με την γυναίκα να τρέχει ανάμεσα στο πλήθος λίγα λεπτά πριν την φονική έκρηξη που άφησε πίσω της έξι νεκρούς και πάνω από 80 τραυματίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα

Αυξημένοι είναι φόβοι για μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντ...

Τουρκία: Συνελήφθησαν εργαζόμενοι σε φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης για τρομοκρατική δραστηριότητα

Οκτώ δημοσιογράφοι και τουλάχιστον εννέα Τούρκοι που εργάζονται σε φιλοκουρδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνελήφθησαν από τις Αρχές της Τουρκίας την Τρίτη, οι οποίοι κατηγορούνται ...

Politico: Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς

Τις προηγούμενες εβδομάδες οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν υπό άκρα μυστικότητα πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία και χρησιμοποιήθηκαν ήδη πριν από λίγες ημέρες, τόν...

Φόρτωση άρθρων...