Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Έκρηξη στην Κριμαία: Ο Πούτιν συλλαμβάνει στρατιωτικούς - Βαρύ πλήγμα στο γόητρό του

Πλανήτης

Την ώρα που Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας που τη συνέδεε με τη Ρωσία, αναλυτές σε ολόκληρο τον κόσμο «βλέπουν» ένα μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της Ρωσίας αλλά και στο κύρος της.

Μέσω της συγκεκριμένης γέφυρας μετέφεραν οι Ρώσοι στρατιωτικό εξοπλισμό για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Πούτιν είχε στήσει μια τεράστια φιέστα στα εγκαίνια της γέφυρας το 2018, ενώ οδήγησε ο ίδιος νταλίκα με τις κάμερες να καταγράφουν.

Μαζί με τη γέφυρα λοιπόν, «τινάχτηκαν» στον αέρα πολύ περισσότερα για τη Ρωσία του Πούτιν, με αναλυτές να συγκρίνουν το χτύπημα αυτό, με τη βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, του «Moskva», πριν μερικούς μήνες, στη μαύρη θάλασσα, από ουκρανικό πυραυλικό χτύπημα.

Και ενώ Ουκρανοί «γιόρταζαν» με memes και φωτογραφίες την ανατίναξη της γέφυρας, ο Πούτιν έδινε εντολή να συλληφθούν στρατιωτικοί, καθώς βρήκε μια καλή αφορμή να συλλάβει «υπεύθυνους» για τις ρωσικές ήττες.

Η ουκρανική προεδρία υπονόησε ότι η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, ήταν το αποτέλεσμα μιας «εσωτερικής» διαμάχης στους κύκλους της εξουσίας στη Μόσχα, διαβεβαιώνοντας ότι από πίσω κρύβεται «ρωσικός δάκτυλος».

γεφυρα

«Σημειώνουμε ότι το φορτηγό που εξερράγη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μπήκε στην γέφυρα από τη ρωσική πλευρά. Επομένως, στη Ρωσία θα πρέπει να αναζητηθούν οι απαντήσεις (…) όλα αυτά υποδηλώνουν σαφέστατα ένα ρωσικό ίχνος», ανέφερε ο σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μιχαήλο Ποντόλιακ.

Μάλιστα, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι το φορτηγό που προκάλεσε την έκρηξη είχε περάσει από έλεγχο και δεν είχε βρεθεί κάτι ύποπτο. Αυτό τουλάχιστον υποτίθεται ότι καταγράφεται σε βίντεο, που κάνει το γύρο του πλανήτη. Λίγο αργότερα ανατινάχθηκε…

Στο μεταξύ, έγιναν συλλήψεις στρατιωτικών από μονάδες πιστές στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες μετά την καταστροφική έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, μονάδες της «εκλεκτής» επιχειρησιακής μεραρχίας Dzerzhinsky, της Εθνικής Φρουράς στη Ρωσία, που υπόκεινται σε εντολές απευθείας από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, άρχισαν να συλλαμβάνουν στρατιωτικούς στο κέντρο της Μόσχας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεντβέντεφ: Θα εξασκηθούμε στη χρήση πυρηνικών για να είμαστε έτοιμοι για τυχόν επιθέσεις στο έδαφός μας

Ο στόχος της διεξαγωγής γυμνασίων με εξάσκηση στην χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων που έχει προγραμματίσει η Ρωσία, είναι να επεξεργαστεί την απάντηση σε τυχόν επιθέσεις στο ρωσικό ...

Φόρτωση άρθρων...