Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Εξαφάνιση υποβρυχίου: H Γαλλία στέλνει ρομποτικό βαθυσκάφος που καταδύεται ως τα 6.000 μέτρα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για το υποβρύχιο που εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό. H Γαλλία στέλνει ρομποτικό βαθυσκάφος που καταδύεται ως τα 6.000 μέτρα, προκειμένου να εντοπίσει το υποβρύχιο «Titan», όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Ερβέ Μπερβίλ.

Οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά δυσοίωνες και η Γαλλία αποφάσισε να συνδράμει τις έρευνες. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θαλασσίων Ερευνών έστειλε στον τόπο εξαφάνισης του τουριστικού υποβρυχίου το δικό του πλοίο, ονόματι «Atalante», το οποίο φέρει ένα αναγνωριστικό ρομπότ ικανό να καταδυθεί σε μεγάλα βάθη. Το «Atalante» αναμένεται να βρίσκεται στο σημείο μέχρι τις 8 μ.μ. ώρα Παρισιού, ανέφερε η «Le Figaro».

Το ρομπότ του γαλλικού σκάφους, που ονομάζεται «Vector 6000» θα πρέπει να κατέβει στο ναυάγιο σε βάθος 4.000 μέτρων και θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τον ενσωματωμένο εξοπλισμό παρακολούθησης, που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε βάθος έως και 6 χιλιομέτρων.

Η αναζήτηση του τουριστικού υποβρυχίου «Titan», το οποίο χάθηκε κατά τη διάρκεια αποστολής στο ναυάγιο του Τιτανικού, βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δευτέρα, περίπου 900 μίλια ανοικτά του Κέιπ Κοντ στις ακτές του Ατλαντικού.

Τη Δευτέρα, η «OceanGate Expeditions» επιβεβαίωσε την εξαφάνιση του επανδρωμένου υποβρύχιου, ενώ η επαφή με τα πέντε άτομα που επέβαιναν σε αυτό, χάθηκε περίπου μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυσή του, την Κυριακή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Γερμανία καλεί για εξηγήσεις τον Ρώσο επιτετραμμένο για κυβερνοεπιθέσεις από την υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών

Για εξηγήσεις κάλεσε η Γερμανία τον Ρώσο επιτετραμμένο που ασκεί χρέη πρεσβευτή στο Βερολίνο. Αφορμή ήταν μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων με στόχο το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά και τ...

ΟΗΕ: Με «θετικό πνεύμα» βλέπει η Χαμάς την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ

Επτά μήνες από την έναρξη του καταστροφικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, η Χαμάς συνεχίζει να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πρόσφατη πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λω...

Φόρτωση άρθρων...