Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός από την Ηγουμενίτσας, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο από την αλβανική αστυνομία.
Ο 35χρονος ανθυπαστυνόμος, μέλος της φρουράς του βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα, δεν είχε δηλώσει το υπηρεσιακό του όπλο στα σύνορα καθώς σύμφωνα με το epiruspost.gr, εκτίμησε ότι λόγω της ιδιότητάς του δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο.
Ο Έλληνας αστυνομικός συνόδευε τον τοπικό βουλευτή στους Βουλιαράτες για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Η σύλληψή του έγινε σε ένα από τα συνεχή μπλόκα της αστυνομίας, στο χωριό Κρανιά, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Σαράντα κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οδηγήθηκε τελικά σήμερα, Κυριακή, στις δικαστικές αρχές, παρότι κάτι τέτοιο αναμενόταν να γίνει τη Δευτέρα και μετά την ακροαματική διαδικασία αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να παρουσιάζεται κάθε δεκαπενθήμερο στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Σαράντα.
Η ανακριτική έρευνα πάντως θα συνεχιστεί και αναμένεται να περαιωθεί μέσα σε έναν μήνα, σύμφωνα με το Αλβανικό δίκαιο.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της υπόθεσης κάνοντας λόγο για παρανόηση που οδήγησε στην συγκεκριμένη περιπέτεια και εξέφρασε την ελπίδα να κλείσει οριστικά με την ολοκλήρωση της ανάκρισης και την απόφαση της δικαιοσύνης.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις