Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ισραήλ: Έλον Μασκ και Νετανιάχου επισκέφτηκαν κιμπούτς που κατέστρεψε η Χαμάς (βίντεο)

Πλανήτης

Ο επιχειρηματίας στον τομέα των τεχνολογιών Έλον Μασκ τάχθηκε σήμερα υπέρ του Ισραήλ μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους Παλαιστίνιους της Χαμάς, λέγοντας ότι μια πρόκληση είναι να «σταματήσει επιτέλους η προπαγάνδα που πείθει τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε, ξέρετε, δολοφονίες».

Αφότου άκουσε, σε μια ζωντανή διαδικτυακή συνομιλία, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου να λέει ότι η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί, ο Μασκ είπε: «Δεν υπάρχει επιλογή».

Ο Μασκ, που επισκέπτεται το Ισραήλ ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος με την Χαμάς στην Γάζα, πρόσθεσε: «Θα ήθελα κι εγώ να βοηθήσω».

O Ελον Μασκ έφτασε στο Ισραήλ και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε κιμπούτς που χτυπήθηκε από την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Ο Νετανιάχου υποδέχθηκε τον μεγιστάνα της Τesla σε ξενάγηση σε ισραηλινό κιμπούτς που καταστράφηκε κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η ξενάγηση στο κιμπούτς Kfar Aza έδειξε στον Μασκ τη φρίκη της επίθεσης της Χαμάς, κατά την οποία οι ένοπλοι εισέβαλαν στην κοινότητα και σε περίπου 20 άλλες απάγοντας δεκάδες αμάχους στη Γάζα.

Ο Μασκ ενημερώθηκε από τον επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου και από έναν εκπρόσωπο των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) για τις σφαγές στο κιμπούτς.

Σύμφωνα με τους Times Of Israel, o δισεκατομμυριούχος μεταφέρθηκε στο σπίτι του επικεφαλής ασφαλείας της κοινότητας, ο οποίος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους τρομοκράτες.

Ο Μασκ άκουσε επίσης τη συγκλονιστική ιστορία της Ισραηλινοαμερικανής Άμπιγκεϊλ Ιντάν, μόλις 4 ετών, η οποία απήχθη και απελευθερώθηκε χθες.

O Νετανιάχου υποδέχθηκε τον Μασκ σε κιμπούτς

Ο Eλον Μασκ προσγειώθηκε σήμερα στο Τελ Αβίβ και, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτσογκ, η συνάντηση περιλαμβάνει τη συζήτηση «για την καταπολέμηση του αυξανόμενου αντισημιτισμού στο Διαδίκτυο».

Αμοιβαία υποχώρηση Ισραήλ και Έλον Μασκ - Θα επιτραπεί η χρήση του Starlink στη Γάζα μόνο μετά από έγκριση του Τελ Αβίβ

Εν τω μεταξύ όπως μεταδίδει το Sky News, το Ισραήλ συμφώνησε κατ' αρχήν με τον Έλον Μασκ ότι το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών της εταιρείας του SpaceX μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Γάζα, με την επιφύλαξη της ισραηλινής έγκρισης.

Τον περασμένο μήνα, ο κ. Μασκ πρότεινε να παράσχει υποστήριξη με το Starlink σε «διεθνώς αναγνωρισμένες οργανώσεις βοήθειας» στην περιοχή. Η διακοπή ρεύματος στη Γάζα έκανε ορισμένους χρήστες να γράψουν στο Twitter το hashtag "#starlinkforgaza", ζητώντας από τη SpaceX να φέρει την υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου της εταιρείας στην περιοχή. Ο Μασκ έγραψε στο Twitter: "Το Starlink θα υποστηρίξει τη συνδεσιμότητα σε διεθνώς αναγνωρισμένες οργανώσεις βοήθειας στη Γάζα".

Ωστόσο, το tweet του αντιμετώπισε σφοδρή αντίδραση από τον υπουργό Επικοινωνιών του Ισραήλ, Shlomo Karhi, ο οποίος απείλησε να διακόψει τους δεσμούς με τη SpaceX για το θέμα. "Το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να το καταπολεμήσει", έγραψε. "Η HAMAS θα το χρησιμοποιήσει [το Starlink] για τρομοκρατικές δραστηριότητες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό, το ξέρουμε και ο musk το ξέρει. Η HAMAS είναι το ISIS".

Σε απάντηση, ο Musk δήλωσε ότι η SpaceX δεν είναι "αφελής" σχετικά με την ακανθώδη κατάσταση στη Γάζα, όπου εδρεύει η Χαμάς. Προσπάθησε επίσης να καθησυχάσει την ισραηλινή κυβέρνηση ότι η πρόσβαση στο Starlink θα δοθεί μόνο σε επίσημες ανθρωπιστικές ομάδες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Φόρτωση άρθρων...