Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Έλον Μασκ: Μέσα σε 13 μήνες έχει χάσει πάνω από 200 δισ. δολάρια

Πλανήτης

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, είναι πλέον το πρόσωπο που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη απώλεια περιουσίας στη σύγχρονη ιστορία, αφού τους τελευταίους 13 μήνες η καθαρή του αξία έχει χάσει περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια!

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι η περιουσία του Μασκ μειώθηκε κατά 208 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο ετήσιο ΑΕΠ της Ελλάδας. Το ποσό αυτό είναι, επίσης, υψηλότερο από τη συνολική καθαρή αξία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του διευθύνοντος συμβούλου της LVMH, Bernard Arnault.

Ο νυν ιδιοκτήτης του Twitter, μεταξύ άλλων εταιρειών, είχε την πρώτη θέση στον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, με καθαρή αξία που ανερχόταν σε 338 δισεκατομμύρια και τώρα είναι 132 δισεκατομμύρια.

Η αγορά του Twitter και οι αντιπαραθέσεις όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν ο παράγοντας που οδήγησε στην πτώση της περιουσίας του Μασκ, αλλά η βουτιά της μετοχής της Tesla τον τελευταίο χρόνο.

«Μην ανησυχείτε πάρα πολύ για την τρέλα στο χρηματιστήριο», είπε πρόσφατα ο Μασκ στο προσωπικό της Tesla. «Καθώς επιδεικνύουμε συνεχείς εξαιρετικές επιδόσεις, η αγορά θα το αναγνωρίσει αυτό».

Πριν από λίγες ημέρες, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter μόλις βρει κάποιον κατάλληλο για τη θέση, μετά από δημοσκόπηση στον εν λόγω ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, που ρωτούσε τους χρήστες αν θα έπρεπε να παραιτηθεί από επικεφαλής του.

Με τα αποτελέσματα της κατάρρευσης της Tesla και της διαμάχης που τον συνοδεύει στο Twitter εδώ και μήνες, ο Μασκ καλείται να βρει κάποιον να αναλάβει το κοινωνικό δίκτυο, ώστε να μπορέσει να επικεντρωθεί στις άλλες επιχειρήσεις του και να προσπαθήσει να ανακτήσει κάποια από αυτά που ήδη έχει χάσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

New York Times: Η λάθος εκτίμηση που οδήγησε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Ισραηλινοί αξιωματούχοι υπολόγισαν λανθασμένα τη σοβαρότητα της απάντησης του Ιράν στο χτύπημα της 1ης Απριλίου σε κτίριο στη Δαμασκό, στο οποίο σκοτώθηκαν αρκετοί διοικητές του τω...

Φόρτωση άρθρων...