Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ελβετία: Εννέα σκιέρ τραυματίστηκαν από χιονοστιβάδα

Εννέα σκιέρ παρασύρθηκαν χθες Σάββατο από χιονοστιβάδα στις ελβετικές Άλπεις, αλλά υπέστησαν μόνο μικροτραυματισμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία. Τους σκιέρ εντόπισαν διασώστες και τους μετέφεραν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Η χιονοστιβάδα σχηματίστηκε κοντά στην κορυφή του όρους Αλφούμπελ (4.206 μ.) στο νοτιοδυτικό τμήμα του καντονιού Βάλε, κοντά στα ιταλικά σύνορα. Η τοποθεσία βρίσκεται κοντά στο εμβληματικό όρος Μάτερχορν και στο χιονοδρομικό κέντρο του Τσερμάτ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι 16 άνθρωποι βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα που σχηματίστηκε η χιονοστιβάδα, και ότι όλοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Εννέα εξ αυτών διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία των πόλεων Βισπ και Σιόν. Τρεις έλαβαν ήδη εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι υπόλοιποι έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

«Ήταν πολύ τυχεροί, μπορείτε να το πείτε αυτό», σχολίασε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Άλλοι επτά τουρίστες απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο, χωρίς να έχουν υποστεί τραυματισμούς.

Τους τελευταίους έξι μήνες, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδες στην Ελβετία, ενώ η τύχη ενός εξακολουθεί να αγνοείται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πυρά «στην καρδιά» του Βορείου Αιγαίου

Λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Ελλάδα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις σε «απόσταση αν...

Ισπανία: Ποια είναι η Μπεγκόνια Γκόμεθ που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και βάζει σε σκέψεις παραίτησης τον Σάντσεθ

Δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/4) ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ως ύποπτη για «άσκηση επιρροής και δ...

Φόρτωση άρθρων...