Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ελβετία: Σε ποια πόλη είδαν για πρώτη φορά αυτοκίνητο το 1990 (Photos)

Πλανήτης

Η πόλη Τσερμάτ της Ελβετίας άργησε πολύ να γνωρίσει την αυτοκίνηση, καθώς οι κάτοικοί της μέχρι το 1990 κινούνταν με άλογα. Η μικρή ελβετική πόλη βρίσκεται κοντά σε μία από τις ψηλότερες κορυφές των Άλπεων, το Μάττερχορν.

Η Τσερμάτ μετρά περίπου 6.000 κατοίκους και παρά το γεγονός ότι αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό, στους δρόμους του απαγορεύονταν τα αυτοκίνητα.

Μέχρι και τη δεκαετία του 1980 οι κάτοικοι της πόλης Τσερμάτ ήταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους άλογα, ενώ στη συνέχεια, πολύ νωρίτερα από τον υπόλοιπο πλανήτη ανακάλυψαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.

Ηλεκτροκίνητα οχήματα ανέλαβαν να μεταφέρουν του επισκέπτες και τους κατοίκους στους δρόμους της πόλης, διατηρώντας αμόλυντο το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

Ελβετία: Σε ποια πόλη είδαν για πρώτη φορά αυτοκίνητο το 1990

Το γεγονός ότι πολλοί από τους δρόμους της Τσερμάτ είναι ιδιαίτερα στενοί, ανάγκασε τις αρχές της πόλης αλλά και τους επαγγελματίες οδηγούς να προσαρμόσουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα, τα οποίο πήραν μια πολύ διαφορετική όψη από τα παραδοσιακά λεωφορεία ή ταξί.

Σύντομα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της ελβετικής πόλης έγιναν τουριστική ατραξιόν, καθώς μπορεί κανείς να τα συναντήσει σε διάφορες μορφές, όπως αυτή του περιπολικού οχήματος, του ασθενοφόρου ή ακόμα και του απορριμματοφόρου.

Επιστρέφοντας στο παρελθόν, ο λόγος πίσω από τον αποκλεισμό των αυτοκινήτων από την πόλη του Τσερμάτ είχε να κάνει με το γεγονός ότι η ρύπανση του αέρα θα περιόριζε την απρόσκοπτη θέα προς την κορυφή του Μάττερχορν.

Η κορυφή του Μάττερχορν αποτελεί έναν εξαιρετικό λόγο για να επισκεφθεί κανείς τη μικρή πόλη των 6.000 κατοίκων.

Ελβετία: Σε ποια πόλη είδαν για πρώτη φορά αυτοκίνητο το 1990

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο

«Η Τζιλ και εγώ στέλνουμε θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο καθώς γιορτάζουν το Πάσχα» αναφέρει σε δήλωσή του για το ελληνορθόδοξο Πάσχα ο Αμερικ...

Ισραήλ: Προσωρινό λουκέτο στο Al Jazeera – Είναι «εγκληματική ενέργεια» λέει το τηλεοπτικό δίκτυο

Η τηλεοπτική μετάδοση του Al Jazeera στο Ισραήλ κόπηκε σήμερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «κλείσει» το καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο στη χώρα και να κατασχέσει τον εξοπλισμό ...

Φόρτωση άρθρων...