Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Ενεργειακή κρίση: Η Τουρκία μειώνει τις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου από 1η Ιανουαρίου

Πλανήτης

Η τουρκική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μείωση στις τιμές φυσικού αερίου για βιομηχανικούς καταναλωτές έως και 25% και στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας κατά 16% από αύριο 1η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η τιμή του φυσικού αερίου έχει μειωθεί μεταξύ 13,1% και 25,11% για τους βιομηχανικούς καταναλωτές σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2022», ανέφερε ο Ερντογάν σε ανάρτησή του στο twitter.

Οι τιμές φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν κατά 12,73%, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθούν κατά 16% για τους βιομηχανικούς καταναλωτές, ένα μέτρο που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας EPDK.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι οι τιμές φυσικού αερίου για τους χώρους λατρείας θα μειωθούν κατά 42,73%, επίσης από την 1η Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: 38χρονος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας επειδή μίλησε κατά του πολέμου στην Ουκρανία

Ένας Ρώσος καταδικάστηκε σήμερα σε πέντε χρόνια καταναγκαστικής εργασίας στην Ρωσία με την κατηγορία της «διάδοσης ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό, επειδή κατά την διάρκε...

Φόρτωση άρθρων...