Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Επεισόδια στο Παρίσι: Φωτιές και συγκρούσεις διαδηλωτών με την Αστυνομία (Video)

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά των κυβερνητικών αποφάσεων για το συνταξιοδοτικό. Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το ιστορικό κέντρο του Παρισιού από το Κοινοβούλιο μέχρι την Place de la Concorde. Η επιλογή της κυβέρνησης Μακρόν να μην θέσει σε ψηφοφορία το νέο ασφαλιστικό νόμο που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια, έφερε φωτιές, χημικά, συγκρούσεις με την αστυνομία, οδοφράγματα και φθορές σε αυτοκίνητα και καταστήματα.

Τα επεισόδια εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη την γαλλική επικράτεια. Μασσαλία, Λυών, Ναντ και Ρεν μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε πως έχει προσχωρήσει σε περισσότερες από 300 συλλήψεις, οι 200 από αυτές στο Παρίσι.

Εντός της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης λευκά πλακάτ και η Μασσαλιώτιδα, ο Γαλλικός Εθνικός Ύμνος, μετά βίας κάλυψαν τα γιουχαΐσματα που σύσσωμη η αντιπολίτευση εκτόξευσε προς την πρωθυπουργό Ελισαμπέτ Μπορν, που επιχείρησε μάταια να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης να περάσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο χωρίς κοινοβουλευτική έγκριση με ενεργοποίηση του ειδικού άρθρου 49 του Γαλλικού Συντάγματος.

Τα πυρά λαού και αντιπολίτευσης σήμερα στρέφονται κατά του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ακόμη και ο Τύπος της παραδοσιακής δεξιάς χαρακτηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν πιο απομονωμένο από ποτέ και υπογραμμίζει πως το σημερινό αδιέξοδο θα του κοστίσει πολιτικά.

Η Αντιπολίτευση στο αντίποδα, εκτός από τις προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης που ήδη κατατέθηκαν τόσο από το εθνικιστικό Εθνικό Μέτωπο της Λε Πεν όσο και από τον συνασπισμό κομμάτων του Κέντρου ζητά από τον λαό να συνεχίσει να διαδηλώνει.

Τα συνδικάτα και πολιτικοί φορείς της αντιπολίτευσης συζητούν σήμερα τα επόμενα βήματα για τις κινητοποιήσεις. 

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται αναμένεται να υπάρξουν μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα, ενώ προκηρύχθηκε και γενική απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

BBC: Περιορισμένη η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Από δύο παράγοντες θα εξαρτηθεί τι θα γίνει στη συνέχεια

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν τη νύχτα, αν και η Τεχεράνη αρνείται τα πάντα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε αεροπορική επίθεση και κάποια ελάχιστα d...

Ισραήλ και Ιράν υποβαθμίζουν την επίθεση - Επιδιώκουν αποκλιμάκωση, εκτιμούν αναλυτές

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα τα ξημερώματα από το Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ...

Αυστραλία: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος του 16χρονου που μαχαίρωσε επίσκοπο στο Σίδνεϊ

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε τεμένη ανά το Σίδνεϊ για την προσευχή της Παρασκευής παρά την ανησυχία για επιθέσεις αντεκδίκησης μετά την απαγγελία κατηγοριών για τ...

Φόρτωση άρθρων...