Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Επικεφαλής ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών: Σχέδιο δολοφονίας του Πριγκόζιν από την FSB

Πλανήτης

Ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GUR), Κιρίλο Μπουντάνοφ, υποστηρίζει ότι η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB – η πρώην διαβόητη KGB) σχεδιάζει να δολοφονήσει το «αφεντικό» της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Σε μια συνέντευξή του με τον δημοσιογράφο Χάουαρντ Άλτμαν για το διαδικτυακό περιοδικό «The War Zone», ο Μπουντάνοφ σχολίασε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε ότι στην FSB ανατέθηκε να τον δολοφονήσει. Θα το καταφέρουν; Θα δούμε εν καιρώ».

Ο Μπουντάνοφ, περιέγραψε την έκβαση του φερόμενου σχεδίου της FSB ως «ένα μεγάλο ανοιχτό ερώτημα» αναφέρει το CNN.

«Έτσι σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι πιθανές απόπειρες δολοφονίας δεν θα είναι γρήγορες», είπε. «Θα τους πάρει λίγο χρόνο για να έχουν τις κατάλληλες ‘’προσεγγίσεις’’ και να φτάσουν στο στάδιο που θα είναι έτοιμοι να προσθέσουν μια τεράστια επιχείρηση… Αλλά για άλλη μια φορά, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι είναι ένα μεγάλο ανοιχτό ερώτημα. Θα είναι επιτυχείς; Θα τολμήσουν να εκτελέσουν αυτήν την εντολή;»

Το Κρεμλίνο παρέμεινε σιωπηλό σχετικά με το θέμα, ξεκινώντας αντ' αυτού μια επιθετική εκστρατεία για να επαναβεβαιώσει την εξουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το γόητρο του οποίου δέχθηκε ισχυρό πλήγμα μετά την ανενόχλητη προέλαση του Πριγκόζιν προς τη Μόσχα. Μιλώντας πάντως σε συνέντευξη Τύπου, ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι η αντίδραση πολλών δυτικών αξιωματούχων απέναντι στην ανταρσία των ανδρών του Πριγκόζιν -ο οποίος έχει δηλώσει ότι κατέρρευσε το προσωπείο της ρωσικής ισχύος- δείχνει έμμεσα ότι οι ίδιοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε πόλεμο με την Μόσχα.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, επονομαζόμενος και «στρατηγός Αρμαγεδδών», ήταν μυστικό VIP μέλος της Wagner, αναφέρει το CNN επικαλούμενο σχετικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι ο Σουροβίκιν, που φημολογείτα ότι έχει συλληφθεί, είχε προσωπικό αριθμό μητρώου στη Wagner. Μάλιστα, ο Σουροβίκιν περιλαμβάνεται στον κατάλογο μαζί με τουλάχιστον άλλους 30 ανώτερους ρωσικούς στρατιωτικούς και αξιωματούχους των πληροφοριών, οι οποίοι σύμφωνα φέρονται να είναι επίσης μέλη VIP της Wagner.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη: Τον κυνηγούσαν δύο χρόνια σε όλο τον κόσμο

Συνελήφθη σήμερα στο Ιράκ ένας από τους πιο διαβόητους διακινητές ανθρώπων στην Ευρώπη, υπεύθυνος για τη μεταφορά χιλιάδων παράτυπων μεταναστών προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα...

Ιταλία: Ισόβια σε μητέρα που εγκατέλειψε την 18 μηνών κόρη της και πέθανε από αφυδάτωση

Η Ιταλίδα Αλέσια Πίφερι καταδικάσθηκε σε ισόβια από το δικαστήριο του Μιλάνου για την εγκληματική εγκατάλειψη της κόρης της, μέσα στο σπίτι, η οποία προκάλεσε τον θάνατο του μωρού,...

Φόρτωση άρθρων...