Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Eπίθεση κατά Μπάιντεν από την αδελφή του Κιμ: «Είναι ξεκούτης, ένας γέρος άνθρωπος χωρίς μέλλον»

Σφοδρά πυρά κατά του Τζο Μπάιντεν για τη νέα συμφωνία πυρηνικής αποτροπής ΗΠΑ-Νότιας Κορέας και τα σχόλιά του για την Πιονγιάνγκ εξαπέλυσε η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Τζονγκ, κάνοντας λόγο για «ανόητες επισημάνσεις ενός προσώπου στο ξεκούτιασμά του».

Η επίθεση της Κιμ Γιο Τζονγκ ήλθε μετά τα σχόλια του Μπάιντεν στον απόηχο της συνάντησής του στον Λευκό Οίκο με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Γιουν Σουκ Γεόλ, ότι τυχόν πυρηνική επίθεση από την Πιονγιάνγκ κατά των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους θα σημάνει το τέλος του καθεστώτος.

Η Κιμ Γιο Τζονγκ – διευθύντρια του υπουργείου Προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας και εκ των ισχυρότερων προσωπικοτήτων του καθεστώτος - αντέτεινε ότι ο Μπάιντεν «πέφτει πολύ έξω στους υπολογισμούς του κι είναι ανεύθυνα επιθετικός». «Μπορεί να εκληφθεί ως ανόητο σχόλιο από ένα πρόσωπο στο ξεκούτιασμά του που δεν είναι διόλου ικανό να αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια και το μέλλον των ΗΠΑ, ενός γέρου ανθρώπου χωρίς μέλλον, καθώς είναι βαρύ το φορτίο να ολοκληρώσει τα δύο χρόνια της θητείας του», δήλωσε η Κιμ Γιο Τζονγκ, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Κιμ Γιο Τζονγκ: «Ηλίθιος ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος»
Η ίδια χαρακτήρισε «ηλίθιο» τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, υποστηρίζοντας ότι εναποθέτει όλες του τις ελπίδες στις ΗΠΑ, αλλά παίρνει μόνον υποσχέσεις ως αντάλλαγμα.

Το υπουργείο Επανένωσης στη Σεούλ έκανε λόγο για «παράλογα» σχόλια από μέρους της Κιμ Γιο Τζονγκ, που κρύβουν τον «εκνευρισμό και την απογοήτευση» της Βόρειας Κορέας για τις προσπάθειες των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας να ενισχύσουν τις αποτρεπτικές τους ικανότητες.

Στη διάρκεια της συνάντησής του στο Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν και ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος αποφάσισαν να ενισχύσουν την αποτροπή τους κατά του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν με κοινά γυμνάσια, εμπέδωση της στρατιωτικής συνεργασίας και μεταξύ άλλων και με τον περιοδικό ελλιμενισμό για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια αμερικανικών υποβρυχίων, εξοπλισμένων με πυρηνικά όπλα σε λιμάνι της Νότιας Κορέας, υπό τον όρο να μην επιδιώξει η Σεούλ την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, κάτι που σταμάτησε να κάνει πριν από μισό αιώνα, όταν υπέγραψε τις σχετικές συνθήκες για την μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Η συμμαχία αυτή Ουάσιγκτον-Σεούλ επιδεινώνει την κατάσταση και συνιστά «ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για την ειρήνη στην περιοχή», σχολίασε η η Κιμ Γιο Τζονγκ, σημειώνοντας ότι η Πιονγιάνγκ είναι πεπεισμένη ότι θα πρέπει να τελειοποιήσει τον «πυρηνικό της εκφοβισμό» ενόψει της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα

Αυξημένοι είναι φόβοι για μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντ...

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πυρά «στην καρδιά» του Βορείου Αιγαίου

Λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Ελλάδα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις σε «απόσταση αν...

Φόρτωση άρθρων...