Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Επίθεση με πυροβολισμούς στην αυτοκινητοπομπή του Μαχμούντ Αμπάς - Τραυματίστηκε ο σωματοφύλακάς του (Videos)

Eπίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε μια νέα ομάδα με την ονομασία «Children of Abu Jandel», τα μέλη της οποίας φέρονται να έχουν οργανωθεί μέσα στο παλαιστινιακό κατεστημένο ασφαλείας στη Δυτική Όχθη, αναφέροντας πως είχαν δώσει προθεσμία 24 ωρών στον Αμπάς για αναλάβει δράση αναφορικά με την κατάσταση στη Γάζα και να λάβει μέτρα κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις αναφορές, κατά τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας από τους σωματοφύλακες του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής.

To CNNTurk μεταδιδεί ότι «αναφέρεται πως η αυτοκινητοπομπή του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς δέχθηκε πυρά. Σύμφωνα με τις τελευταίες έκτακτες πληροφορίες, στην επίθεση πυροβολήθηκε ένα άτομο».

Tην Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, πραγματοποίησε μια εκτός προγράμματος επίσκεψη στη Ραμάλα και συναντήθηκε με τον Μαχμούντ Αμπάς. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής ζήτησε από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών να πιέσει το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς της Γάζας. 

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurrieyet: «Η ομάδα "Παιδιά του Αμπού Τζαντέλ" εξέδωσε χθες γραπτή δήλωση, δίνοντας στον Μαχμούντ Αμπάς τελεσίγραφο 24 ωρών για να αναλάβει δράση στη Γάζα και να λάβει μέτρα κατά του Ισραήλ. Σε γραπτή δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητήθηκε από τον Αμπάς να κάνει μια σαφή δήλωση με την οποία να απορρίπτει τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μπλίνκεν».

Ακόμα, το δημοσίευμα αναφέρει: «Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε μια αιφνιδιαστική συνάντηση του Αμερικανού αξιωματούχου στη Δυτική Όχθη την Κυριακή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αμπάς φέρεται να δήλωσε ότι θα πρέπει να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και ότι θα πρέπει να κηρυχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός», ενώ ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Παρά ταύτα, ο Μπλίνκεν δεν «ζήτησε κατάπαυση του πυρός» κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι «οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να εξαναγκαστούν να μεταναστεύσουν» και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...