«Μιας και που οι φίλοι του από τις ΜΚΟ έχουν μαζέψει 180 μετανάστες σε πλοίο, είμαι βέβαιος ότι ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος θα τους φιλοξενήσει όλους στις βίλες του. Κάνω λάθος;;;», απάντησε σε ανάρτησή του στο Twitter ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά.
Ο υπουργός Εσωτερικών ενέπλεξε και τον Ρίτσαρντ Γκιρ στην προεκλογική του εκστρατεία, που επί της ουσίας έχει ξεκινήσει στην Ιταλία, μετά την προαναγγελία του Ματέο Σαλβίνι ότι θα ρίξει την κυβέρνηση.
Visto che i suoi amici della ONG hanno 180 immigrati a bordo, sono sicuro che il generoso milionario li ospiterà tutti nelle sue ville. Sbaglio??? pic.twitter.com/mB3SIfSK7D
— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) August 10, 2019
Ο Ρίτσαρντ Γκιρ βρέθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Open Arms σε συνέντευξη Τύπου στη Λαμπεντούζα προκειμένου να απευθύνει έκκληση ώστε να μπορέσει το πλοίο να προσδέσει σε κάποιο λιμάνι. Με τον Σαλβίνι να αρνείται, όμως, να το δεχθεί στα ιταλικά χωρικά ύδατα.
Οι πρόσφυγες διασώθηκαν σε διεθνή ύδατα και έχουν το δικαίωμα να προσεγγίσουν σε ασφαλές λιμάνι και να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη, δήλωσε, από την πλευρά του, ο Όσκαρ Καμπς, ιδρυτής του κινήματος Open Arms.
Το πλοίο πλέει αυτήν τη στιγμή σε διεθνή ύδατα κοντά στο νησί της Λαμπεντούζα, περίπου στα μισά της απόστασης μεταξύ Τυνησίας και Ιταλίας.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις