Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ερντογάν: Επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο «ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου»

Πλανήτης

Πρόσκληση στους αρχηγούς των χωρών της περιοχής όπου διεξάγεται ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς έστειλε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Το συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» στις 15:00, μπροστά σε χιλιάδες κόσμου και εκεί, ο Ερντογάν - που θα είναι ο μοναδικός ομιλητής - αναμένεται να επαναλάβει τη έκκλησή του προς τη διεθνή κοινότητα, προκειμένου να σταματήσει το Ισραήλ τις επιθέσεις του στη Γάζα.

Οι προσκλήσεις του Ερντογάν έχουν σταλεί στον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι, στον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ, στον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και στους αρχηγούς κρατών της Λιβύης και του Λιβάνου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Milliyet».

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν ακόμα, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ θα παρευρεθούν πολλοί κρατικοί παράγοντες ξένων χωρών, κυβερνητικοί εκπρόσωποι και ηγέτες πολιτικών κομμάτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Φόρτωση άρθρων...