Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Αδιόρθωτος ο Ερντογάν: «Καμία διάκριση στην καρδιά μας μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μοσούλης»

Πλανήτης

Σε ένα κρεσέντο οθωμανικού μεγαλοϊδεατισμού ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε σε διάγγελμά του μετά το υπουργικό συμβούλιο πως «στην καρδιά των Τούρκων η Γάζα δεν έχει διαφορά από το Καραμπάχ, όπως η Θεσσαλονίκη από τη Μοσούλη».

«Αν δεν αντιδράσουμε σε αυτό που συμβαίνει στη Γάζα σήμερα, δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την εισβολή του φανατισμού, της λεγόμενης Γης της επαγγελίας, από το να φτάσει αύριο στα δικά μας εδάφη.

Γι' αυτό λέμε: "Κάθε γεγονός που συμβαίνει γύρω μας, από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου, μας αφορά άμεσα.

Το Καραμπάχ έχει την ίδια θέση στις καρδιές μας με τη Γάζα. Ακριβώς όπως δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ Βοσνίας και Χαλεπίου, Τρίπολης και Βαλχ (σ.σ. τα αρχαία Βάκτρα), Θεσσαλονίκης και Μοσούλης, βλέπουμε τις δικές μας αρχαίες πόλεις και την Ιερουσαλήμ ως το ίδιο», επισήμανε ο Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για την οικοδόμηση του τουρκικού αιώνα, αφήνοντας τις ανίκανες φιλοδοξίες μόνες τους στον βάλτο της άγνοιας, της μνησικακίας, του μίσους και των στείρων υπολογισμών τους», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φονική κακοκαιρία στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί και 60 αγνοούμενοι (βίντεο)

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι εξήντα συνεχίζουν να αγνοούνται εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν τη νότια Βραζιλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τ...

ΟΗΕ: Με «θετικό πνεύμα» βλέπει η Χαμάς την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ

Επτά μήνες από την έναρξη του καταστροφικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, η Χαμάς συνεχίζει να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πρόσφατη πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λω...

Πρόταση των Χούθι στους Αμερικανούς φοιτητές που αποβλήθηκαν: Ελάτε στη Σαναά να σπουδάσετε

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν και προκαλούν αναταραχή στην παγκόσμια ναυτιλία για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους της Γάζας, ανακοίν...

Φόρτωση άρθρων...