Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Σομαλία: Συντριβή αεροσκάφους με 34 επιβαίνοντες

Στη Σομαλία ένα μικρό επιβατικό αεροπλάνο που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο συνετρίβη στην περίφραξη του αεροδρομίου. Το αεροπλάνο Ε-120 ακουμπάει στον διάδρομο προσγείωσης του διεθνούς αεροδρομίου του Μογκαντίσου στη Σομαλία.

Αν και κατεβάζει τους τροχούς του συστήματος προσγείωσης σέρνεται με την κοιλιά και βγαίνει από τον διάδρομο. Κάνει μία περιστροφή και χτυπάει δυνατά στην περίφραξη του αεροδρομίου.

Ευτυχώς δεν πιάνει φωτιά και όλα πηγαίνουν καλά. Οι 30 επιβάτες και το 4μελές πλήρωμα βγαίνουν σώοι από το τσακισμένο αεροπλάνο ενώ μόνο ένας επιβάτης τραυματίστηκε ελαφρά. Το αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο.

Ισπανία: «Καρχαρίας» έσπειρε πανικό – Τελικά ήταν φιλική φάλαινα

Η εμφάνιση του κητοειδούς ανάμεσα στους κολυμβητές έσπειρε τον πανικό στην Ισπανία. Στην ισπανική παραλία Λα Αντίγια στον Ατλαντικό, όλοι πιστεύουν ότι ένας τεράστιος καρχαρίας κολυμπάει λίγα μέτρα από την ακροθαλασσιά.

Γονείς φωνάζουν τα παιδιά τους να βγουν από το νερό, ενώ πολλοί άλλοι έχουν παγώσει μπροστά στο τρομακτικό θέαμα.

Το θαλάσσιο θηλαστικό κάνει τις βουτιές του στη δημοφιλή παραλία και για περίπου ένα λεπτό τριγυρίζει χωρίς επιθετικές διαθέσεις.

Λίγο πριν εξαφανιστεί στον ωκεανό το κήτος δίνει στοιχεία της ταυτότητάς του. Εκτοξεύει νερό από τον φυσητήρα του.

Δεν είναι καρχαρίας, είναι ένα είδος φάλαινας με ράμφος, από τα πιο ευγενικά και ήσυχα ζώα του θαλάσσιου βασιλείου.

Η συγκεκριμένη φάλαινα έχασε τον προσανατολισμό της, επειδή το είδος της είναι πολύ ευαίσθητο στα σόναρ. Ζει σε πολύ βαθιά νερά και δεν είναι φάλαινα δολοφόνος, όπως η Όρκα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπορέλ: Ευρωπαϊκά κράτη θα αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος έως το τέλος Μαΐου

Αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος έως το τέλος Μαΐου. Ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπ...

Το Ισραήλ φοβάται ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τον Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ετοιμάζεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους τη...

Φόρτωση άρθρων...