Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ερντογάν: Τι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον. Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε από τον Σουηδό Πρωθυπουργό τη βοήθεια της Σουηδίας κατά της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το Anadolu.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Ερντογάν φέρεται να είπε στον Κρίστερσον πως η Τουρκία εκτιμά ότι η Στοκχόλμη θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της όπως ορίζει το τριμερές μνημόνιο, στο πνεύμα της συμμαχίας.

Ακόμα, πρόσθεσε πως Τουρκία και Σουηδία πρέπει να εφαρμόσουν τον Μηχανισμό Συνεργασίας Ασφάλειας, προκειμένου η Στοκχόλμη να βοηθήσει την μάχη κατά της τρομοκρατίας στην οποία δίνει μεγάλη έμφαση η Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Βαριές απώλειες για το κυβερνών κόμμα του Ρίσι Σούνακ στις τοπικές εκλογές

Βαριές απώλειες για το Συντηρητικό κόμμα του Ρίσι Σούνακ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Μεγάλη Βρετανία, σηματοδοτώντας πιθανότατα την επώδυνη ήττα της σημ...

ΟΗΕ: Με «θετικό πνεύμα» βλέπει η Χαμάς την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ

Επτά μήνες από την έναρξη του καταστροφικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, η Χαμάς συνεχίζει να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πρόσφατη πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λω...

Φόρτωση άρθρων...