Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Έτοιμες για νέο γύρο διαπραγματεύσεων το βράδυ Ουκρανία και Ρωσία

Έτοιμες να πραγματοποιήσουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων δηλώνουν η Ουκρανία και η Ρωσία. Η ουκρανική προεδρία επιβεβαιώνει ότι ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων θα διεξαχθεί απόψε το βράδυ. Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα γίνει απόψε με τις ίδιες συνθέσεις με τον πρώτο γύρο και από τις δύο πλευρές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, επιβεβαίωσε την είδηση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ο Ουκρανός υπουργός δήλωσε ότι ότι είναι έτοιμος για νέες επαφές, αλλά χωρίς τελεσίγραφα.

Στη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, αναφέρθηκαν τόσο το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο βοηθό του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, όσο τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. 

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, εφόσον δεν υπάρχουν τελεσίγραφα από τη ρωσική πλευρά, ενώ δεν υπάρχει ακριβής χρόνος για τη συνάντηση», είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρι Κουλέμπα.

«Τώρα είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις και διπλωματία, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε κανένα ρωσικό τελεσίγραφο... Δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή το πότε θα γίνουν οι επόμενες διαπραγματεύσεις», ανέφερε το RIA Novosti, επικαλούμενο τον Ντμίτρι Κουλέμπα.

Το πρωί, το Κρεμλίνο εξέφρασε την ελπίδα για την άφιξη της ουκρανικής αντιπροσωπείας για διαπραγματεύσεις με την ανπίστοιχη ρωσική, το βράδυ της 2ας Μαρτίου. «Είμαστε έτοιμοι, ελπίζουμε να έρθουν», ανέφερε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς να αποκαλύψει τον τόπο τη συνάντησης.

Η Τουρκία ανακοίνωσε, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Ομέρ Τσελίκ, την ετοιμότητά της να φιλοξενήσει τις ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο Γκόμελ της Λευκορωσίας στις 28 Φεβρουαρίου διήρκεσαν περίπου πέντε ώρες. 

Οι συμμετέχοντες στο διάλογο κατάφεραν να βρουν ορισμένα σημεία βάσει των οποίων είναι δυνατόν να προβλεφθούν κοινές θέσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Φόρτωση άρθρων...