Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Europol: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε νοθευμένο ελαιόλαδο σε Ισπανία και Ιταλία

Πλανήτης

Περισσότερα από 260.000 λίτρα νοθευμένου ελαιολάδου με την ένδειξη «εξαιρετικά παρθένο», κατέσχεσαν οι ισπανικές και ιταλικές αρχές στο πλαίσιο της επιχείρησης OPSON της Europol, για την καταπολέμηση της απάτης και της παραποίησης τροφίμων.

Στην ανακοίνωση της Europol σημειώνεται ότι οι 11 συλληφθέντες προωθούσαν στην πραγματικότητα λάδι «λαμπαντέ», μια κατηγορία λαδιού υψηλών επιπέδων οξύτητας, ακατάλληλου για κατανάλωση. Κατά την επιχείρηση που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2023, κατασχέθηκαν επίσης τέσσερα οχήματα και 91.000 ευρώ σε μετρητά.

Στην Ιταλία, επιθεωρήθηκαν τρία εργοστάσια πετρελαίου για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι εμπλέκονται σε παράνομες πρακτικές ενώ επιβλήθηκαν κυρώσεις σε μια εταιρεία για παραπλανητική επισήμανση των προϊόντων της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Το ζεύγος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για την προεδρία (βίντεο)

Με ένα τηλεφώνημα με την Κάμαλα Χάρις έκαναν γνωστή ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ τη στήριξη τους στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του...

Όλα τα βλέμματα στο Παρίσι: 100 ηγέτες δίνουν το «παρών», απόψε το δείπνο με οικοδεσπότη τον Μακρόν στο Λούβρο

Τα βλέμματα της υφηλίου στρέφονται στο Παρίσι όπου οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκινούν επισήμως αύριο, με μια υπέρλαμπρη Τελετή Έναρξης. Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 20...

Φόρτωση άρθρων...