Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Φινλανδία: Εκτός λειτουργίας λόγω πιθανής διαρροής αγωγός αερίου που συνδέει τη χώρα με την Εσθονία

Ένας υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου που συνδέει τη Φινλανδία και την Εσθονία τέθηκε εκτός λειτουργίας τα ξημερώματα της Κυριακής μετά από μια ασυνήθιστη πτώση της πίεσης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο φινλανδικός διαχειριστής του συστήματος φυσικού αερίου, Gasgrid.

«Βάσει παρατηρήσεων, υπήρχαν υποψίες ότι ο υποθαλάσσιος αγωγός μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας είχε διαρροή», ανέφερε η Gasgrid στην ανακοίνωσή της.

Η πτώση της πίεσης καταγράφηκε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα από την Gasgrid στη Φινλανδία και τον εσθονικό διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου, Elering, ανέφερε η φινλανδική εταιρεία.

«Οι βαλβίδες στον υπεράκτιο αγωγό είναι πλέον κλειστές και η διαρροή έχει έτσι σταματήσει. Η Gasgrid Φινλανδίας διερευνά επί του παρόντος το θέμα σε συνεργασία με την Elering», πρόσθεσε στη σχετική ενημέρωση.

Η κατάσταση του φινλανδικού συστήματος φυσικού αερίου ήταν σταθερή το πρωί της Κυριακής και η προμήθεια φυσικού αερίου στη Φινλανδία ήταν προς το παρόν εξασφαλισμένη μέσω του πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου Inkoo της χώρας, ανέφερε η Gasgrid.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο

«Η Τζιλ και εγώ στέλνουμε θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο καθώς γιορτάζουν το Πάσχα» αναφέρει σε δήλωσή του για το ελληνορθόδοξο Πάσχα ο Αμερικ...

Ευχές πάπα Φραγκίσκου για Ορθόδοξο Πάσχα: «Ο Αναστηθείς Κύριος να γεμίσει με χαρά και με ειρήνη όλους»

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ευχήθηκε καλό Πάσχα για το Πάσχα των Ορθοδόξων. Ειδικότερα, ο Φραγκίσκος υπογράμμι...

Φόρτωση άρθρων...