Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Σάλος στη Φινλανδία: Παπαράτσι τράβηξε σεξιστική φωτογραφία την Πρωθυπουργό, ενώ έσπρωχνε παιδικό καροτσάκι (Photos)

Πλανήτης

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Φινλανδία μία φωτογραφία της Πρωθυπουργού, Σάνα Μάριν.

Το  Συμβούλιο Μέσων Ενημέρωσης της Φινλανδίας (JSN) έλαβε μία καταγγελία αναφορικά με τη δημοσίευση φωτογραφίας από το ταμπλόιντ περιοδικό Seiska, στην οποία απεικονίζεται η Φινλανδή Πρωθυπουργός με κολάν την ώρα που σπρώχνει αμέριμνη ένα παιδικό καροτσάκι.

Η φωτογραφία ήρθε στο φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα με πολλούς Φινλανδούς να κάνουν λόγο για σεξισμό. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του JSN, Ίρο Χίβονεν, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «η απόφαση για το εάν θα υποβληθεί επίσημη καταγγελία στο Συμβούλιο θα ληφθεί πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, στα τέλη Ιουνίου».

«Σε μια τέτοια περίπτωση το θέμα θα εξεταστεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου στα τέλη Αυγούστου», πρόσθεσε ο Ίρο Χίβονεν.

Το JSN είναι ένα εποπτικό όργανο που έχει συσταθεί από έντυπα Μέσα Ενημέρωσης και δημοσιογράφους. Παράπονο στο JSN μπορεί να υποβάλει οποιοσδήποτε πολίτης πιστεύει ότι υπήρξε παραβίαση της δίκαιης δημοσιογραφικής πρακτικής στα μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα ο διευθυντής του περιοδικού Seiska, υπεραμύνθηκε της επιλογής να δημοσιευθεί η φωτογραφία. Μιλώντας πριν από λίγες μέρες στο πρακτορείο YLE τόνισε ότι επρόκειτο για μία ειδησεογραφική φωτογραφία. 

Η καταγγελία υποβλήθηκε στο φινλανδικό συμβούλιο Μέσων Ενημέρωσης από άτομο του οποίου η ταυτότητα είναι άγνωστη. Μάλιστα, γίνεται επίκληση στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της προστασίας της ιδιωτικότητας.

Σάλος στη Φινλανδία: Παπαράτσι τράβηξε σεξιστική φωτογραφία την Πρωθυπουργό, ενώ έσπρωχνε παιδικό καροτσάκι

Aυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μία φωτογραφία της Φινλανδής πρωθυπουργού προκαλεί αντιδράσεις. Tο 2020 βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο με αφορμή την απόφασή της να ποζάρει  χωρίς σουτιέν στον φακό του περιοδικού Trendi. Τότε άλλοι θεώρησαν απρεπή την εμφάνισή της και άλλοι τη στήριξαν με παρόμοιες φωτογραφίες.

H Σάνα Μαρίν ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram ένα story στο οποίο εκτελεί βολές σε ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ και συνοδεύει το story της γράφοντας «νίκησα τον κορωνοϊό».

 

Φινλανδία: Παπαράτσι τράβηξε σεξιστική φωτογραφία την Πρωθυπουργό
Φινλανδία: Παπαράτσι τράβηξε σεξιστική φωτογραφία την Πρωθυπουργό

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Ρωσία: Συνελήφθη δημοσιογράφος που τράβηξε το τελευταίο βίντεο του Ναβάλνι εν ζωή

Χειροπέδες φόρεσαν οι ρωσικές Αρχές σε μια δημοσιογράφο, που τράβηξε το τελευταίο βίντεο του Αλεξέι Ναβάλνι πριν τον θάνατό του σε διαβόητη σωφρονιστική αποικία στον αρκτικό κύκλο ...

Φόρτωση άρθρων...