Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Φονική επίθεση στην Κοπεγχάγη: Με ψυχιατρικά προβλήματα ο δράστης

Πλανήτης

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες ενός ενόπλου, ο οποίος άνοιξε πυρ χθες μέσα σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη στη Δανία.

Δύο 17χρονοι Δανοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, και ένας 47χρονος Ρώσος κάτοικος Δανίας είναι οι νεκροί, ενώ τέσσερις άνθρωποι, δύο Δανοί (19 και 40 ετών) και δύο Σουηδοί (50 και 16 ετών) νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αρχηγός της Αστυνομίας της Κοπεγχάγης, Ζόρεν Τόμασεν, δήλωσε ότι ο 22χρονος Δανός, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση λίγο μετά την επίθεση, επέλεξε τα θύματά του "στην τύχη”.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι σε αυτό το στάδιο της έρευνας δεν φαίνεται να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή ο ύποπτος να είχε συνεργούς. Ο φερόμενος ως δράστης αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, σύμφωνα με την Αστυνομία. 

Κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν στην κατοχή του ένα τουφέκι και πυρομαχικά, είπε ο Τόμασεν και πρόσθεσε ότι του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από πρόθεση κατά συρροή και θα οδηγηθεί αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστή.

Η Αστυνομία θεωρεί αυθεντικά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν τον δράστη να ποζάρει με όπλα και να μιμείται χειρονομίες αυτοκτονίας ή να μιλάει για μια θεραπεία με ένα ισχυρό φάρμακο το οποίο συνταγογραφείται στην ψυχιατρική και "δεν λειτουργεί".

Οι λογαριασμοί του στο Instagram και στο Youtube έκλεισαν στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το AFP.

Μέσα ενημέρωσης της Δανίας επιβεβαίωσαν την ταυτότητα του υπόπτου που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αλλά το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η επίθεση σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Fields, που βρίσκεται στη συνοικία Άμαγκερ μεταξύ του κέντρου της πρωτεύουσας της Δανίας και του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...