Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Φόβοι για ασύλληπτη συνεργάτιδα του μακελάρη – «Δεν ξέρουμε αν οπλοφορεί, αν είναι επικίνδυνη», λέει Ελληνίδα φοιτήτρια

Πλανήτης

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η επίθεση του 24χρονου μακελάρη Ντέιβιντ Κόζακ στην Πράγα, το απόγευμα της Πέμπτης. Στο μακελειό σε πανεπιστήμιο στην τσέχικη πρωτεύουσα έχασαν τη ζωή τους δεκαπέντε άτομα και τραυματίστηκαν 24.

Οι Αρχές του Πανεπιστημίου κάλεσαν φοιτητές και καθηγητές να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, μέχρι να ελεγχθούν σενάρια για πιθανή συνεργό του 24χρονου δράστη που κυκλοφορεί ασύλληπτη. Τα μέτρα προστασίας στην περιοχή που σημειώθηκε η πολύνεκρη επίθεση έχουν αυξηθεί και υπάρχουν διαθέσιμες πηγές για την ψυχολογική υποστήριξη φοιτητών και καθηγητών.

«Έχει αστυνομία παντού» λέει Έλληνας φοιτητής στην Πράγα

Ο Γιάννης Δικαίος είναι φοιτητής στην Πράγα και με το κινητό του ανοιχτό, καταγράφει την εικόνα στην πόλη, μια ημέρα μετά την φρικτή επίθεση του 24χρονου Ντέιβιντ Κόζακ. Δρόμοι κοντά στο πανεπιστήμιο στους οποίους κανονικά, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, θα έπρεπε να μην πέφτει καρφίτσα από επισκέπτες από όλη την Ευρώπη, σήμερα είναι σχεδόν άδειοι.

Όπως περιγράφει ο φοιτητής μιλώντας στον ΑΝΤ1, «είναι άδεια πόλη η Πράγα. Είμαστε στην κεντρική πλατεία του μουσείου, που κανονικά σήμερα θα είχε πάρα πολύ κόσμο. Βλέπετε τα μαγαζιά είναι άδεια, έχει αστυνομία παντού και η κίνηση είναι πολύ μειωμένη».

«Έχουν ακουστεί διάφορα για κοπέλα η οποία πιθανώς να βοήθησε τον δράστη»

Σοκαρισμένη  η Βασιλική Χατζημιχαλάκη, φοιτήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, σήμερα δεν πήγε στο πανεπιστήμιο και προτίμησε να μην κινηθεί ούτε και στο κέντρο της Πράγας. Όπως αναφέρει στον ΑΝΤ1 η Βασιλική Χατζημιχαλάκη, «Είμαστε συντετριμμένοι γιατί ήταν όλοι συμφοιτητές μας, είναι πρωτόγνωρο συναίσθημα, αυτά γίνονται στην Αμερική , όχι εδώ. Έχουν ακουστεί διάφορα για κοπέλα η οποία πιθανώς να βοήθησε τον δράστη. Δεν ξέρουμε αν οπλοφορεί, αν κυκλοφορεί, αν είναι επικίνδυνη! Υπάρχει ένα φόβος για κυκλοφορία στο Πανεπιστήμιο».

«Ο δράστης πυροβολούσε και περαστικούς»

Ο καθηγητής Νομικής και δικηγόρος στην Πράγα, Θανάσης Πανταζόπουλος, ήταν κοντά στο σημείο της επίθεσης, όπως είναι και το σπίτι του. Ανακουφισμένος ότι τα παιδιά του και φίλοι που διατηρούν καταστήματα απέναντι από την πανεπιστημιούπολη ήταν καλά, αμέσως αναζήτησε τους φοιτητές του. Όπως λέει στον ΑΝΤ1, «το πρώτο που έκανα ήταν να δω αν τα παιδιά μου, επειδή είμαστε σε κεντρικό σημείο, αν τα παιδιά μου ήταν εντάξει... Επειδή έχουμε φοιτητές έσπευσα να ρωτήσω αν υπήρχε θέμα... να μάθω αν τα παιδιά είναι καλά... αν οι φίλοι μου ήταν ασφαλείς, γιατί ο δράστης πυροβολούσε και περαστικούς».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Φόρτωση άρθρων...