Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

FT: Συμφωνία ΗΠΑ - ΕΕ για προμήθεια «μαμούθ» σε φυσικό αέριο

Οι ΗΠΑ ολοκληρώνουν ένα σχέδιο για την προμήθεια της ΕΕ με έως και 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου έως το τέλος του 2022, σύμφωνα με τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα και επικαλούνται οι Financial Times.

Η συμφωνία στοχεύει να βοηθήσει την ΕΕ να μειώσει την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία, με το μπλοκ να αγωνίζεται να περιορίσει τις ρωσικές εισαγωγές κατά τα δύο τρίτα φέτος.

Οι παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ θα κατευθύνονται προς τον στόχο, που έθεσε η ΕΕ αυτόν τον μήνα, για αντικατάσταση 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που προμηθεύεται επί του παρόντος από τη Ρωσία με εναλλακτικές προμήθειες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ελπίζουν να ανακοινώσουν τη συμφωνία το πρωί της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία - CDU/CSU: «Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ε.Ε. περνάει από τη συμμόρφωσή της» με τις Πρέσπες

«Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την ευημερία και την ελευθερία και συνεπώς προς την ΕΕ, περνάει αποκλειστικά μέσω της συμμόρφωσης» με την Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει σε απο...

ΗΠΑ: Στενός συνεργάτης του Τραμπ παραδέχτηκε ότι πλήρωσε τη Στόρμι Ντάνιελς εκ μέρους του

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε πρώην συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μάικλ Κόεν κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου για μια συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο τότε...

Φόρτωση άρθρων...