Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

H G7 θα συζητήσει για τη δίωξη εγκλημάτων πολέμου στη Ρωσία

Πλανήτης

Για το ενδεχόμενο διώξεων στη Ρωσία για ύποπτα εγκλήματα πολέμου θα συζητήσει η G7. Οι υπουργοί Δικαιοσύνης της Ομάδας των Επτά (G7) θα επικεντρωθούν σε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να υπάρξουν διώξεις για ύποπτα εγκλήματα πολέμου στη Ρωσία κατά τη διάσκεψή τους στο Βερολίνο εντός του μήνα μήνα, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης.

Η αναζήτηση υπόπτων και ο εντοπισμός πιθανών εγκλημάτων πολέμου απαιτεί «ένα αποτελεσματικό δίκτυο και διεθνή συντονισμό», είπε στο Focus ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Μάρκο Μπούσμαν.

Στη διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Νοεμβρίου στη γερμανική πρωτεύουσα, θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Δικαιοσύνης από τη Γαλλία, τον Καναδά, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Μάρκο Μπούσμαν ανέφερε ότι η Γερμανία «φημίζεται παγκοσμίως για τη δίωξη εγκλημάτων πολέμου, επειδή εφαρμόζουμε ενεργά την έννοια της ‘οικουμενικής δικαιοδοσίας’, όπως σχεδόν κάθε άλλη χώρα».

Με βάση την «οικουμενική δικαιοδοσία», τα δικαστήρια μπορούν να δικάζουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπραχθεί οπουδήποτε στον κόσμο.

Η Γερμανία κατάφερε και καταδίκασε δύο Σύρους πρώην αξιωματικούς της υπηρεσίας πληροφοριών σε μια δίκη ορόσημο εις βάρος των υποστηριζόμενων από το κράτος βασανιστηρίων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

BBC: Περιορισμένη η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Από δύο παράγοντες θα εξαρτηθεί τι θα γίνει στη συνέχεια

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν τη νύχτα, αν και η Τεχεράνη αρνείται τα πάντα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε αεροπορική επίθεση και κάποια ελάχιστα d...

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Φόρτωση άρθρων...