Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Γαλλία: Ο υπουργός Παιδείας Γκαμπριέλ Ατάλ προορίζεται για πρωθυπουργός μετά την παραίτηση Μπορν

Πλανήτης

Ο 34χρονος υπουργός Παιδείας Γκαμπριέλ Ατάλ πιθανολογείται πως θα είναι ο εκλεκτός του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την πρωθυπουργία της Γαλλίας, σύμφωνα με τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν αυτές οι αναφορές, ο Γκαμπριέλ Ατάλ θα γίνει ο νεότερος σε ηλικία πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Γαλλία.

Νωρίτερα, η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν όποιος την έκανε αποδεκτή. Σε ηλεκτρονικό του μήνυμα ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει ότι η εργασία της Μπορν στην υπηρεσία του γαλλικού Έθνους ήταν καθημερινά υποδειγματική.

Σε ανακοίνωσή του Ελιζέ αναφέρεται ότι η απερχόμενη πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης θα εξακολουθούν να χειρίζονται τις τρέχουσες υποθέσεις ως την αναγγελία της νέας κυβέρνησης από τον πρόεδρο Μακρόν.

Στην επιστολή της παραίτησης της η απερχόμενη πρωθυπουργός αναφέρει ότι «σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι απαραίτητη η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών στην Γαλλία». Αναφέρει επίσης ότι εργάστηκε με πάθος για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πρωθυπουργίας, έχοντας στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων για τους Γάλλους πολίτες. Η απερχόμενη πρωθυπουργός αναφέρει επίσης ότι αντελήφθη την πρόθεση του αρχηγού του κράτους να ορίσει νέο πρόσωπο στον πρωθυπουργικό θώκο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 5 Μαΐου

Γεγονότα 553: Αρχίζει στην Κωνσταντινούπολη η Ε΄ Αγία Οικουμενική Σύνοδος. 1260: Ο Κουμπλάι Χαν γίνεται κυβερνήτης της Μογγολικής αυτοκρατορίας. 1494: Ο Χριστόφορος Κολόμβ...

Φόρτωση άρθρων...