Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Γάζα: Χτυπήθηκε κομβόι από ασθενοφόρα έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα – Τι αναφέρει το Ισραήλ

Επίθεση σε πομπή ασθενοφόρων έγινε έξω από νοσοκομείο στη Γάζα. Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, που ελέγχεται από την Χαμάς, ανακοίνωσε ότι δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από ισραηλινή επίθεση σε ασθενοφόρα, που μετέφερε βαριά τραυματίες στη Γάζα, σύμφωνα με το Reuters.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ashraf al-Qudra, αναφέρει ότι οι βαριά τραυματισμένοι ασθενείς μεταφέρονταν στο πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο, όταν έγινε ο ισραηλινός βομβαρδισμός έξω από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα.

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ενημερώσαμε όλο τον κόσμο, ότι αυτά τα θύματα ήταν παραταγμένα σε αυτά τα ασθενοφόρα», είπε, σύμφωνα με το al jazeera και πρόσθεσε ότι «αυτή ήταν μια ιατρική συνοδεία».

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος λέει ότι ασθενοφόρο της, μπήκε στο στόχαστρο. Το ασθενοφόρο βρισκόταν μπροστά από το νοσοκομείο al-Shifa στην πόλη της Γάζας, είπε η PRCS και συμπλήρωσε ότι «το προσωπικό είναι ασφαλές».

Σύμφωνα με τους «Τimes of israel», ένας δημοσιογράφος του AFP που βρίσκεται στο σημείο λέει ότι είδαν πολλά πτώματα δίπλα σε ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο. Πλάνα δείχνουν γυναίκες και παιδιά μέσα στα αίματα, έξω από τα ασθενοφόρα. 

Η Χαμάς λέει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ισραηλινό πύραυλο. Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό, αλλά έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το κύριο κέντρο διοίκησης της Χαμάς βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα.
Ισραήλ μετά τo πλήγμα σε ασθενοφόρα: «Τα χρησιμοποιούσε η Χαμάς για να μεταφέρει τρομοκράτες και όπλα».

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αναλύει τη μέθοδο της Χαμάς και καλεί τους αμάχους να κινηθούν προς τα νότια της Γάζας.

Ισραηλινός στρατός: «Χτυπήσαμε ασθενοφόρο που χρησιμοποιούσε η Χαμάς»

«Χτυπήσαμε ασθενοφόρο που χρησιμοποιούσε η Χαμάς» υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός μετά το πλήγμα σε φάλαγγα ασθενοφόρων έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν ειδικότερα ότι ένα από τα αεροσκάφη τους έπληξε ασθενοφόρο «το οποίο αναγνωρίστηκε ως χρησιμοποιούμενο από τρομοκρατικό πυρήνα της Χαμάς».

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα υποστήριξε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό, κάτι για το οποίο κατηγορεί το Ισραήλ.

Εκπρόσωπος των IDF δήλωσε από τη μεριά του ότι αριθμός ενόπλων της Χαμάς σκοτώθηκαν και ότι υπάρχουν «πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι η μέθοδος λειτουργίας της Χαμάς είναι να μεταφέρει πράκτορες και όπλα σε ασθενοφόρα».

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού πρόσθεσε ακόμη τα εξής: «Η περιοχή αυτή είναι ζώνη μάχης. Οι άμαχοι στην περιοχή καλούνται επανειλημμένα να απομακρυνθούν προς τα νότια για την ασφάλειά τους».

Τουλάχιστον 13 νεκροί και 26 τραυματίες

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, όταν το Ισραήλ έβαλε στο στόχαστρο μια πομπή ασθενοφόρων που αναχωρούσαν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, στην Πόλη της Γάζας, μετέδωσε το κανάλι Al-Aqsa TV, που πρόσκειται στη Χαμάς, επικαλούμενο το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι εξετάζει τις αναφορές. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 26.  
Ανταποκριτής του Sky News ανέφερε πως είδε τραυματίες και νεκρούς έξω από το Αλ Σίφα μετά το χτύπημα, ενω γιατρός τόνισε πως «ως και 50 θύματα έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο».

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο, για τη μετακίνηση τραυματιών με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο Αλ Σίφα», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Ασράφ Αλ Κούντρα. «Στην πύλη του νοσοκομείου, στη συνέχεια στην πλατεία Άνσαρ, ο κατοχικός (στρατός) έβαλε στο στόχαστρο το κομβόι, σε περισσότερες από μία τοποθεσίες εκτός του νοσοκομείου Αλ Σίφα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Αλ Κούντρα είχε ανακοινώσει ότι οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι που είναι σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζεται να μεταφερθούν για νοσηλεία στην Αίγυπτο θα μετακινηθούν από την Πόλη της Γάζας και το βόρειο τμήμα του θύλακα προς τον νότο.

Προσοχή σκληρές εικόνες

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Φόρτωση άρθρων...