Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

«Γελοιότητες» χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της Washington Post ο Πριγκόζιν για «συνεργασία» με την Ουκρανία

Πλανήτης

Ο ιδρυτής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν διέψευσε δημοσίευμα της Washington Post που ανέφερε πως ο ίδιος ήθελε να προδώσει στις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες τις ρωσικές θέσεις στο Μπαχμούτ, ώστε να αποσυρθούν οι Ουκρανοί και να σταματήσει η αιματοχυσία στην περιοχή.

«Φαίνεται ότι πολεμώ για τη Ρωσία, αλλά την ίδια στιγμή (ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ) Ζελένσκι ακολουθεί τις οδηγίες μου. Άρα το αριστερό μου χέρι είναι σε πόλεμο με το δεξί μου», σχολίασε ειρωνικά ο Πριγκόζιν σε ανάρτηση στο στο Telegram.

Το αφεντικό αυτής της μισθοφορικής εταιρείας ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι «δεν έχει πάει στην Αφρική από την αρχή» του πολέμου στην Ουκρανία, ως απάντηση στους ισχυρισμούς της Washington Post ότι το αφεντικό της Wagner συναντήθηκε με μέλη των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών σε μια αφρικανική χώρα, η οποία δεν κατονομάζεται.

Επίσης, υποστήριξε ότι πίσω από τις κατηγορίες αυτές ενδέχεται να κρύβονται μέλη της ρωσικής ελίτ. Ο Πριγκόζιν στρέφεται σχεδόν καθημερινά κατά της ρωσικής ηγεσίας και του ρωσικού στρατού εδώ και πολύ καιρό.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε φάρσα το δημοσίευμα της Washington Post.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Φόρτωση άρθρων...