Πέμπτη
08 Δεκεμβρίου 2022

Γεωργία: Ο πρωθυπουργός της χώρας κατέθεσε αίτημα ένταξης στην Ε.Ε.

Πλανήτης

Επίσημο αίτημα για την ένταξη της Γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε ο πρωθυπουργός της χώρας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Ουκρανού προέδρου να ζητήσει «fast-track» ένταξη στην Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια διαγγέλματος, ο Γκαριμπασβίλι ανέφερε πως η Τιφλίδα περιμένει τώρα να λάβει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας από τις Βρυξέλλες.

«Η αίτηση για ένταξη στην ΕΕ είναι ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Γεωργίας», είπε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτό το στάδιο «γυρίζει μια νέα σελίδα στην ιστορία μας και συνεχίζεται η προσπάθεια των προγόνων μας».

«Η Γεωργία είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος», συνέχισε, προσθέτοντας: «Η χώρα μας ανήκε πάντα στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τον πολιτισμένο χώρο σε όλη τη μακρόχρονη ιστορία της».

«Η ιστορία της Γεωργίας, η οποία αποτελεί χώρο αγώνων και μαχών για την ελευθερία, είναι η απόδειξη ότι αυτές οι αξίες ορίζονται ως αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς του κάθες Γεωργιανού».

«Από τότε που κέρδισε την ανεξαρτησία της, η χώρα μας προοδεύει σταθερά. Σήμερα η Γεωργία είναι πιο κοντά στην ΕΕ όσο ποτέ άλλοτε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σοβαρές προτάσεις για το τέλος του πολέμου

Εάν υπάρχει μια σοβαρή πρόταση για το πώς θα σταματήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει, αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα, δήλωσε ο Ρώ...

Γερμανία: Οι «Πολίτες του Ράιχ» σχεδίαζαν πραξικόπημα με αρχηγό τον πρίγκιπα Ερρίκο τον 13ο - Μεγάλη επιχείρηση με 25 συλλήψεις

Με μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές έρευνες στον χώρο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα 25 άνδρες και γυναίκες, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες...

Φόρτωση άρθρων...