Πέμπτη
01 Ιουνίου 2023

Γερμανία: Άδειο το αεροδρόμιο του Μονάχου ενόψει της πανεθνικής απεργίας τη Δευτέρα

Πλανήτης

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, τους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του Μονάχου καθώς διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένας εργαζόμενος, οι οποίοι ξεκίνησαν από σήμερα την απεργία που έχει προκηρυχθεί στον τομέα των μεταφορών για αύριο με αίτημα την αύξηση των μισθών.

Κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος στη Γερμανία δικαιολόγησε τη μαζική απεργία ως «ζήτημα επιβίωσης» για πολλές χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίζονται για υψηλότερους μισθούς καθώς ο πληθωρισμός εκτοξεύεται στα ύψη, σύμφωνα με συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Η απεργία, η μεγαλύτερη της Γερμανίας εδώ και δεκαετίες, αναμένεται να προκαλέσει εκτεταμένη αναστάτωση στους σιδηροδρόμους και στα αεροδρόμια της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης. Ξεκίνησε ήδη στο αεροδρόμιο του Μονάχου, όπου ο πίνακας αναχωρήσεων δείχνει πολλαπλές ακυρώσεις πτήσεων. Με τους περισσότερους ταξιδιώτες να έχουν ήδη ενημερωθεί για την απεργία, το αεροδρόμιο της νότιας Γερμανίας ήταν σχεδόν άδειο, εκτός από μια κατηγορία επιβατών που είχαν χάσει την πτήση ανταπόκρισής τους και περίμεναν ένα λεωφορείο, και μερικούς άλλους επιβάτες που δεν πρόλαβαν τα νέα.

Οι απεργίες, που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν κατά κύριο λόγο λίγο μετά τα μεσάνυχτα και να επηρεάσουν τα δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας, θα είναι οι πιο πρόσφατες σε μήνες απεργιακών κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών που έχουν πλήξει μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, καθώς οι υψηλότερες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας τσαλακώνουν το βιοτικό επίπεδο.

Το γερμανικό συνδικάτο Verdi διαπραγματεύεται εκ μέρους περίπου 2,5 εκατομμυρίων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, μεταξύ άλλων στις δημόσιες μεταφορές και στα αεροδρόμια. Το συνδικάτο σιδηροδρόμων και μεταφορών EVG διαπραγματεύεται για περίπου 230.000 εργαζόμενους στην Deutsche Bahn και στις εταιρείες λεωφορείων.

Το Verdi ζητά αύξηση μισθών κατά 10,5%, που σημαίνει ότι οι αποδοχές θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 500 ευρώ το μήνα, ενώ η EVG ζητά αύξηση 12% ή τουλάχιστον 650 ευρώ περισσότερα το μήνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Στόλτενμπεργκ στην Τουρκία για να αποσπάσει το «ναι» για ένταξη της Σουηδίας

Την πρόθεσή του να μεταβεί στην Τουρκία «στο εγγύς μέλλον» εξέφρασε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Στόχος του όπως είπε, να άρει τα τελευταία εμπόδια για...

Φόρτωση άρθρων...