Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Γερμανία: Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε τρένο (Photos)

Πλανήτης

Επίθεση με μαχαίρι εξαπέλυσε ένας άνδρας κατά επιβατών τρένου στη Γερμανία. Στην επίθεση έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν πέντε άτομα.

Το περιστατικό συνέβη ενώ το τρένο κινείτο μεταξύ Αμβούργου και Κίελου. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Το τρένο εκκενώθηκε, αμέσως μετά την επίθεση, περίπου στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε σε γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης τις σκηνές πανικού που εκτυλίχθηκαν μέσα σε βαγόνι, όταν μπήκαν τρία κορίτσια και ανέφεραν ότι εντός του τρένου βρισκόταν ένας άνδρας που κρατούσε μαχαίρι.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου. Μέχρι τώρα παραμένουν αδιευκρίνιστα τα κίνητρα της επίθεσης αλλά και η κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της welt.de, οι αρχές κάνουν λόγο για επτά ταξιδιώτες που τραυματίστηκαν από την επίθεση σε περιφερειακό τρένο που εκτελούσε τη διαδρομή Κίελο-Αμβούργο, με τους δύο να χάνουν τη ζωή τους λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σλέσβιγκ-Χολστάιν, ο δράστης, ο οποίος έχει συλληφθεί, είναι πρόσφυγας από τη Συρία. Τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Η επίθεση έγινε στο περιφερειακό τρένο RE 7, κοντά στην περιοχή Μπρόκστεντ, στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν. Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ο σταθμός παραμένει κλειστός με απόφαση της Αστυνομίας, ενώ όπως ανακοίνωσαν και οι «Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι» (Deutsche Bahn), υπάρχουν ακυρώσεις στη διέλευση τρένων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαμάς: Απαρέγκλιτος όρος για την απελευθέρωση ομήρων ο τερματισμός του πολέμου

Η Χαμάς επανέλαβε σήμερα την απαίτησή της από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση τ...

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Φόρτωση άρθρων...