Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Γερμανία: Έφοδος στα γραφεία της εφημερίδας Sabah – Συνελήφθησαν δύο αρχισυντάκτες

Στη σύλληψη δύο δημοσιογράφων προχώρησε η γερμανική αστυνομία μετά από έφοδο στα γραφεία της τουρκικής εφημερίδας Sabah.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τη διπλωματική αντίδραση της Άγκυρας.

Μέχρι τώρα δεν είναι γνωστό ποιος είναι ο λόγος της αστυνομικής εφόδου και ποια είναι η αιτία που οδηγήθηκαν για εξέταση οι δύο δημοσιογράφοι.

Αναμένεται η αντίδραση της Άγκυρας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η διπλωματική απάντηση της Τουρκίας μετά από αυτή την πρωτοφανή ενέργεια των Γερμανικών Αρχών την ώρα που είναι σε εξέλιξη ο προεκλογικός αγώνας για τον δεύτερο γύρο των τουρκικών Εκλογών στις 28 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού ιστότοπου anews που μεταδίδει η ΕΡΤ, o εκπρόσωπος της εφημερίδας Sabah στη Γερμανία İsmail Erel και ο Cemil Albay κρατήθηκαν χωρίς καν να ειδοποιηθούν, έπειτα από καταγγελία του μέλους του δικτύου Γκιουλέν (το οποίο η Άγκυρα αποκαλεί FETÖ), Cevheri Güven.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα σπίτια των δύο δημοσιογράφων. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας όσο και διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις έχουν παρέμβει για να υποστηρίξουν την απελευθέρωση των δύο κρατουμένων δημοσιογράφων, τονίζοντας τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου και την προστασία των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων.

Τελικά, οι δύο δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Politico: Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς

Τις προηγούμενες εβδομάδες οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν υπό άκρα μυστικότητα πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία και χρησιμοποιήθηκαν ήδη πριν από λίγες ημέρες, τόν...

Σαν σήμερα - 24 Απριλίου

Γεγονότα 1704: Εκδίδεται η «News Letter» στην Βοστόνη, η πρώτη εφημερίδα στις ΗΠΑ 1800: Ιδρύεται η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσο στις ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Τζον Άνταμς 1877: Έναρξ...

Φόρτωση άρθρων...