Τετάρτη
31 Μαΐου 2023

Γερμανία: Μειώνει το ΦΠΑ για το φυσικό αέριο στο 7%

Πλανήτης

Την προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο από το 19% στο 7% ανακοίνωσε πριν από λίγο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, επισημαίνοντας ότι με αυτό το μέτρο θα υπερκαλυφθεί η επιβάρυνση που συνεπάγεται η «εισφορά αερίου» στα 2,419 λεπτά/kWh, η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Η προσωρινή μείωση του ΦΠΑ για το φυσικό αέριο αναμένεται να ισχύσει μέχρι το τέλος Μαρτίου 2024.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόλτς η κυβέρνησή του αποφάσισε ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να επιβαρυνθούν περισσότερο από τους φόρους στο φυσικό αέριο.

Σημειώνεται ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδίαζε να απαλλάξει την εισφορά από ΦΠΑ, κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενδεικτικά την κατάσταση στη Γερμανία σχετικά με την ενεργειακή κρίση παρουσίασε το Bloomberg σύμφωνα με το οποίο ακόμη και αν τα αποθέματα φυσικού αερίου μπορέσουν να ανταποκριθούν στον στόχο της Γερμανίας να είναι πλήρης κατά 95% έως τον Νοέμβριο, θα καλύψει περίπου μόνο δυόμισι μήνες ζήτησης για θέρμανσης, βιομηχανία και ηλεκτρικής ενέργειας, εάν η Ρωσία κλείσει τελείως τη στρόφιγγα.

Όπως αποκάλυψε ο ο Κλάους Μίλερ, ο Γερμανός πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της χώρας τα αποθέματα έχουν σήμερα πληρότητα 77%, με τον στόχο να επιτυγχάνεται δύο εβδομάδες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

«Πάμε λίγο πιο γρήγορα από ό,τι στο παρελθόν όσον αφορά στο γέμισμα του αποθηκευτικού χώρου, αλλά δεν είναι σημάδι ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε», δήλωσε ο Μίλερ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 31 Μαΐου

Γεγονότα 1859: Αρχίζει να λειτουργεί το περίφημο ρολόι και σύμβολο του Λονδίνου, Μπιγκ Μπεν. 1905: Ο Πρωθυπουργός Θεόδωρος Δηλιγιάννης δολοφονείται προσερχόμενος στη Βουλή, α...

Τουρκία: Αυτά είναι τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τον Ερντογάν στη νέα Κυβέρνηση

Τίποτα δεν είναι ακόμα βέβαιο μετά τις Προεδρικές Εκλογές στην Τουρκία και την επικράτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όμως, ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Τούρκου Προέδρου είναι η οι...

Φόρτωση άρθρων...