Πέμπτη
29 Σεπτεμβρίου 2022

Γερμανία: Μειώνει το ΦΠΑ για το φυσικό αέριο στο 7%

Πλανήτης

Την προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο από το 19% στο 7% ανακοίνωσε πριν από λίγο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, επισημαίνοντας ότι με αυτό το μέτρο θα υπερκαλυφθεί η επιβάρυνση που συνεπάγεται η «εισφορά αερίου» στα 2,419 λεπτά/kWh, η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Η προσωρινή μείωση του ΦΠΑ για το φυσικό αέριο αναμένεται να ισχύσει μέχρι το τέλος Μαρτίου 2024.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόλτς η κυβέρνησή του αποφάσισε ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να επιβαρυνθούν περισσότερο από τους φόρους στο φυσικό αέριο.

Σημειώνεται ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδίαζε να απαλλάξει την εισφορά από ΦΠΑ, κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενδεικτικά την κατάσταση στη Γερμανία σχετικά με την ενεργειακή κρίση παρουσίασε το Bloomberg σύμφωνα με το οποίο ακόμη και αν τα αποθέματα φυσικού αερίου μπορέσουν να ανταποκριθούν στον στόχο της Γερμανίας να είναι πλήρης κατά 95% έως τον Νοέμβριο, θα καλύψει περίπου μόνο δυόμισι μήνες ζήτησης για θέρμανσης, βιομηχανία και ηλεκτρικής ενέργειας, εάν η Ρωσία κλείσει τελείως τη στρόφιγγα.

Όπως αποκάλυψε ο ο Κλάους Μίλερ, ο Γερμανός πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της χώρας τα αποθέματα έχουν σήμερα πληρότητα 77%, με τον στόχο να επιτυγχάνεται δύο εβδομάδες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

«Πάμε λίγο πιο γρήγορα από ό,τι στο παρελθόν όσον αφορά στο γέμισμα του αποθηκευτικού χώρου, αλλά δεν είναι σημάδι ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε», δήλωσε ο Μίλερ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1066: Εισβάλλει στην Αγγλία ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής. 1821: Το Μεξικό υπογράφει την τελική πράξη της ανεξαρτησίας του από την Ισπανία. 1864: Ιδρύεται στο Λονδίνο...