Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Γερμανία: Σύλληψη 29χρονου που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε διαδήλωση υπέρ του Ισραήλ

Στη σύλληψη ενός 29χρονου που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε διαδήλωση υπέρ του Ισραήλ προχώρησε η Αστυνομία στη Γερμανία.

Η γερμανική Αστυνομία συνέλαβε στο Ντούισμπουργκ τον Tarik S. 29 ετών, ο οποίος είναι ύποπτος για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης σε συγκέντρωση υπέρ του Ισραήλ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, σύμφωνα με την «Bild».

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, ο 29χρονος σχεδίαζε να οδηγήσει ένα φορτηγό μέσα στο πλήθος των ανθρώπων που θα συμμετείχαν στη φιλοϊσραηλινή διαδήλωση, εν μέσω της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης που έχει προκαλέσει φόβους στις δυτικές χώρες για επιθέσεις τρομοκρατών.

Ο συλληφθείς θεωρήθηκε άτομο υψηλού κινδύνου. Σε επικοινωνία με φίλους του φέρεται να ανέφερε ότι ήθελε να πεθάνει ως μάρτυρας. Ο 29χρονος επαινούσε τον άνθρωπο που σκότωσε δύο ανθρώπους στις Βρυξέλλες στις 16 Οκτωβρίου, σε μια επίθεση που θεωρήθηκε τρομοκρατική.

Οι γερμανικές Αρχές έλαβαν τις πληροφορίες από μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 26 Απριλίου

Γεγονότα 1336 - Ο Πετράρχης ανεβαίνει στο όρος Βαντού. 1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τ...

Φόρτωση άρθρων...