Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Γερμανία: Συνελήφθη άνδρας για απειλές για επίθεση στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας

Πλανήτης

Υπό κράτηση βρίσκεται από τη Aστυνομία της Γερμανίας ένα άτομο σχετικά με πιθανή επίθεση που σχεδιάζεται εναντίον του καθεδρικού ναού της Κολωνίας. 

Σύμφωνα με το Reuters, η γερμανική αστυνομία ότι αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στον καθεδρικό ναό μετά από ενδείξεις για πιθανή επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και στον απόηχο των κυβερνητικών προειδοποιήσεων των τελευταίων εβδομάδων για την αυξανόμενη απειλή ισλαμιστικής βίας.

Το άτομο που κρατείται είναι ένας 30χρονος άνδρας από το Τατζικιστάν «για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες σχετικές με την κρατική ασφάλεια», ανέφερε η Αστυνομία της Κολωνίας σε ανακοίνωσή της χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η σύλληψη έγινε το βράδυ της Κυριακής και ένα δικαστήριο θα επιτρέψει την κράτηση του ατόμου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Τις τελευταίες εβδομάδες η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ, έχει προειδοποιήσει για την αυξανόμενη απειλή ισλαμιστικής βίας στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη, καθώς ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς αυξάνει τον κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου - «Εμποδίστε τη σφαγή» διαμηνύουν στις ΗΠΑ οι Παλαιστίνιοι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έχει σήμερα μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τη στιγμή που το Ισραήλ προετοιμάζει μια ευρεία επίθεση...

Reuters: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για κατάπαυση του πυρός - «Όχι» λέει το Ισραήλ

Η Χαμάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποδέχθηκε πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα από την Αίγυπτο και το Κατάρ, σύμφωνα με το Reuters. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο επι...

Φόρτωση άρθρων...