Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Πλανήτης

Στη σύλληψη ενός πράκτορα ξένης υπηρεσίας πληροφοριών προχώρησαν οι γερμανικές Αρχές την Τετάρτη με την υποψία ότι μοιράστηκε κρατικά μυστικά με τη Ρωσία φέτος. 

Η σύλληψη έγινε έπειτα από έφοδο στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του υπόπτου και άλλου ενός ατόμου.

«Ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος για προδοσία κατά του κράτους. Το 2022, μοιράστηκε πληροφορίες που βρήκε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με μια ρωσική υπηρεσία πληροφοριών. Το περιεχόμενο θεωρείται κρατικό μυστικό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών (BND) ξεκίνησε τη δική της εσωτερική έρευνα μόλις αντιλήφθηκε την πιθανότητα προδοσίας στις δικές της τάξεις, δήλωσε ο επικεφαλής της BND, Μπρούνο Καλ. Όταν αυτές οι υποψίες μεγεθύνθηκαν, η υπηρεσία ειδοποίησε ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Η διακριτικότητα ήταν το κλειδί στη συνέχεια, καθώς κάθε λεπτομέρεια της έρευνας που θα δινόταν στη δημοσιότητα θα μπορούσε να δώσει «στον αντίπαλο πλεονέκτημα στην πρόθεσή του να βλάψει τη Γερμανία», είπε ο Μπρούνο Καλ.

«Με τη Ρωσία, έχουμε να κάνουμε με έναν παράγοντα που πρέπει να υπολογίζουμε την σκληρότητα και την προθυμία του να είναι βίαιος», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της BND.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο (βίντεο)

Ο πύργος της τηλεόρασης στο Χάρκοβο της Ουκρανίας κατέρρευσε σήμερα έπειτα από ρωσική πυραυλική επίθεση, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα. Η μεταλλική κατασκευή, η οποία εί...

Ε.Ε: «Πράσινο» για κυρώσεις εναντίον του Ιράν

Σε πολιτική συμφωνία για επέκταση του καθεστώτος των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης εναντίον του Ιράν, κατέληξαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών, που συνεδρίασαν τη Δευτέρα στο Λουξεμβού...

Φόρτωση άρθρων...