Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Η δίαιτα και οι προπονήσεις που έκαναν τον Τζεφ Μπέζος τον πιο fit δισεκατομμυριούχο

Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πιο διάσημος εκπρόσωπος στο κίνημα του «γεροδεμένου δισεκατομμυριούχου».

Δουλεύετε ακούραστα μια ζωή για να γίνετε εκατομμυριούχος; Η σύνταξη στα 74 σας αποκαρδιώνει; Μήπως έχετε κουραστεί και έχετε πάρει κάποια κιλά; Αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του Τζεφ Μπέζος, ο οποίος μεταμορφώθηκε από ένα λιπόσαρκο ιδιοκτήτη  βιβλιοπωλείου στη δεκαετία του ’90 σε έναν καλογυμνασμένο δισεκατομμυριούχο στην ηλικία των 59 ετών μέσω εξαντλητικών προπονήσεων και δίαιτας.

Tο κοινό γοητεύτηκε από τη φαινομενικά ολονύκτια σωματική μεταμόρφωσή του το 2017, στο Αϊντάχο  όταν έκανε το ντεμπούτο του με μυώδη χέρια σε μια εμφάνιση, που δεν περίμενε κανείς. Ο Μπέζος δεν ήταν γνωστό ότι ήταν φανατικός της υγείας πριν από τότε, και μάλιστα παραδέχτηκε ότι δεν είχε διαβάσει ποτέ μια διατροφική ετικέτα στα τρόφιμα που αγόραζε μέχρι που πλησίαζε στη μέση ηλικία. Η μεταμόρφωσή του πιστεύεται ότι προκλήθηκε από την εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ υγιεινών προϊόντων Whole Foods από την Amazon το 2017 έναντι σχεδόν 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  

news

Πώς τα κατάφερε; 

Όπως αναφέρει, το Body + Soul, ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας του Τζεφ Μπέζος μπορεί να αποτελέσει έκπληξη για πολλούς: του αρέσει να κοιμάται βαθιά. Βαθιά προσηλωμένος στην ξεκούραση και την αναζωογόνηση, κατανοεί τη σημασία του ύπνου για τη διατήρηση τόσο της σωματικής όσο και της πνευματικής απόδοσης. Μιλώντας σε ένα συνέδριο το 2018, αποκάλυψε την αφοσίωσή του σε μια ρουτίνα οκτάωρου ύπνου: «Χρειάζομαι οκτώ ώρες ύπνου… Σκέφτομαι καλύτερα, έχω περισσότερη ενέργεια, η διάθεσή μου είναι καλύτερη». Καλός ο ύπνος, αλλά τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας τι γίνεται; 

Βασιζόμενος στην τεχνογνωσία του διάσημου γυμναστή διασημοτήτων Wes Okerson -του ίδιου γυμναστή που είναι υπεύθυνος για τη μεταμόρφωση του Tom Cruise, του Gerard Butler και της Isabel Fisher- η προπονητική του ρουτίνα περιλαμβάνει ασκήσεις χαμηλών βαρών και υψηλής αντίστασης, όπως κωπηλασία και προπόνηση με βάρη, μαζί με υπαίθριες δραστηριότητες όπως τρέξιμο σε λόφους, καγιάκ και paddleboarding. Αν και δεν είναι σαφές πότε ο Τζεφ Μπέζος ζήτησε τη βοήθεια του Okerson, ήταν όταν έκαναν μαζί διακοπές στο St. Barts το 2021 που ο Μπέζος έβαλε φωτιά στο διαδίκτυο με τη νέα του σωματική διάπλαση σε φωτογραφίες παπαράτσι. Ο Okerson φέρεται να είχε “δουλέψει” μαζί του για μήνες πριν από το ταξίδι. 

news

Εκτός από τη ρουτίνα προπόνησής του, ακολουθεί μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες και πολλά λιπαρά, με ένα αρκετά νόστιμο μενού που περιλαμβάνει μεσογειακό χταπόδι με πατάτες, μπέικον και γιαούρτι με πράσινο σκόρδο, που απέχει πολύ από το άνοστο κοτόπουλο και το ρύζι που πολλοί από εμάς συνδέουμε με την καθαρή διατροφή.
Ωστόσο, το να έχεις έναν τραπεζικό λογαριασμό τόσο πλούσιο όσο του Μπέζος βοηθάει στο να διατηρείς μια υγιεινή διατροφή με νοστιμιά. Φυσικά, δεν είναι εντελώς απρόσβλητος στον πειρασμό και τακτικά πηγαίνει για cheat meals υψηλής θερμιδικής αξίας. «Το ξέρω… αλλά Θεέ μου, αγαπώ τα Cheetos», είχε γράψει παλιότερα στο Instagram.
Και το 2022 δημοσίευσε μια φωτογραφία που έτρωγε ένα μπέργκερ από τα McDonald’s, γράφοντας: «Η πρώτη μου δουλειά. Ακόμα το ίδιο υπέροχο μπέργκερ!»

news

Ή μήπως όχι; 

Όταν ο Μπέζος αποκάλυψε τη δραματική μεταμόρφωσή του το 2017, κυκλοφόρησαν φήμες ότι είχε χρησιμοποιήσει ανθρώπινη αυξητική ορμόνη (HGH) ή ενέσεις τεστοστερόνης για να επιτύχει την πιο «φουσκωμένη» εμφάνισή του. Πολλοί αμφισβήτησαν τη μεταμόρφωσή του χωρίς φαρμακευτική βοήθεια, δεδομένης της ηλικίας του, των 59 ετών.
Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, η αναβολική αντίσταση αναπτύσσεται με την ηλικία, μειώνοντας την ικανότητα του σώματος να συνθέτει πρωτεΐνες. Το φαινόμενο αυτό έχει αντίκτυπο στην αύξηση της δύναμης μέσω της άσκησης, καθιστώντας πιο δύσκολη την οικοδόμηση και τη διατήρηση των μυών. Σε αυτή την περίπτωση, οι ενέσεις τεστοστερόνης θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Ωστόσο, ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν απορρίψει αυτές τις φήμες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Καζακστάν: Πρώην υπουργός σκότωσε στο ξύλο τη γυναίκα του μέσα σε εστιατόριο (βίντεο)

Φρίκη προκαλεί βίντεο που καταγράφει τη φριχτή δολοφονία της συζύγου πρώην υπουργού στο Καζακστάν από τα ίδια του τα χέρια. Η δολοφονία καταγράφεται καρέ καρέ σε ένα σοκαριστικό...

Φόρτωση άρθρων...