Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Η Γερμανία θα παραδώσει άλλα τεθωρακισμένα οχήματα Marder στην Ουκρανία

Επιπλέον είκοσι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder πρόκειται να στείλει στην Ουκρανία έως το τέλος του έτους η γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων «Rheinmetall», όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Η αποστολή της παρτίδας, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτείται από τη γερμανική κυβέρνηση, συμπληρώνει τον αριθμό των 120 οχημάτων Marder τα οποία έχει λάβει η Ουκρανία από την αρχή της ρωσικής εισβολής.

Τα οχήματα Marder προέρχονται από τα αποθέματα που διατηρεί η «Rheinmetall» και έχουν εκσυγχρονιστεί.

«Η έκδοση Marder 1Α3, που έχει τώρα παραγγελθεί, διαθέτει ενσωματωμένους ανιχνευτές λέιζερ εντοπισμού απόστασης και μπορεί αποτελεσματικά και με ακρίβεια να εξολοθρεύσει τον στόχο», ανέφερε η γερμανική εταιρεία.

Ο γερμανικός στρατός, η Μπούντεσβερ, έχει επίσης μεταβιβάσει στην Ουκρανία είκοσι Marder από τα αποθέματά του.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης που είχαν σχεδιασθεί τη δεκαετία του 1960 και παράγονταν έως το 1975, έχουν αντικατασταθεί στον γερμανικό στρατό με τα Puma.

Η «Rheinmetall» έχει προμηθεύσει την Ουκρανία με πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά. Η εταιρεία σχεδιάζει την κατασκευή εργοστασίου στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 7 Μαΐου

Γεγονότα 558: Καταρρέει ο τρούλος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ιουστινιανός διατάσσει την επανακατασκευή του 1429: Η Ζαν ντ’ Αρκ ηγείται τραυματισμένη της επίθεσ...

Φόρτωση άρθρων...