Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Η Κίνα απαγορεύει τις εισαγωγές θαλασσινών από την Ιαπωνία, λόγω Φουκουσίμα

Πλανήτης

Εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από πολλές περιοχές της Ιαπωνίας  αποφάσισαν οι αρχές της Κίνας για λόγους ασφαλείας.

Τα κινεζικά τελωνεία ανακοίνωσαν την διακοπή των εισαγωγών θαλασσινών, μετά την απόφαση του Τόκιο να ρίξει νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια από το κατεστραμμένο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα στον ωκεανό.

Η Κίνα, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο αγοραστή θαλασσινών που εξάγονται από την Ιαπωνία παγκοσμίως, εφεξής θα ελέγχει εξονυχιστικά τα έγγραφα που συνοδεύουν τα εξαγόμενα τρόφιμα από το αρχιπέλαγος, πάνω απ’ όλα τα αλιεύματα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των τελωνείων.

Σκοπός είναι να ενισχυθούν τα μέτρα επιτήρησης και εντοπισμού ραδιενεργών ουσιών, προκειμένου να είναι εγγυημένη η ασφάλεια των εισαγόμενων τροφίμων από την Ιαπωνία και να αποτραπεί οποιαδήποτε εισαγωγή μολυσμένων προϊόντων.

Το Πεκίνο έχει ήδη εκφράσει εδώ και βδομάδες την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του Τόκιο να ρίξει νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια από το εργοστάσιο στη Φουκουσίμα στη θάλασσα, 12 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόταση των Χούθι στους Αμερικανούς φοιτητές που αποβλήθηκαν: Ελάτε στη Σαναά να σπουδάσετε

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν και προκαλούν αναταραχή στην παγκόσμια ναυτιλία για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους της Γάζας, ανακοίν...

Η Γερμανία καλεί για εξηγήσεις τον Ρώσο επιτετραμμένο για κυβερνοεπιθέσεις από την υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών

Για εξηγήσεις κάλεσε η Γερμανία τον Ρώσο επιτετραμμένο που ασκεί χρέη πρεσβευτή στο Βερολίνο. Αφορμή ήταν μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων με στόχο το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά και τ...

Φόρτωση άρθρων...