Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Η Σερβία δεν θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Πλανήτης

Κατά των κυρώσεων στη Ρωσία τάχθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Σερβία δεν προτίθεται να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία ανέφερε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοινώνοντας τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που εξέτασε τις εξελίξεις στην ανατολική Ευρώπη και καθόρισε την στάση της Σερβίας.

Στο κείμενο που παρουσίασε ο Βούτσιτς δεν καταδικάζεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στην συγκεκριμένη παράγραφο χρησιμοποιούνται ήπιες εκφράσεις προφανώς για να μην θιγεί η Ρωσία.

«Η Δημοκρατία της Σερβίας υποστηρίζει τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και θεωρεί πολύ λάθος να διαταράσσεται η εδαφική της ακεραιότητα από τη Ρωσία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο των συμπερασμάτων.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Βούτσιτς, αν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ρήμα «καταδικάζω» για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο πρόεδρος της Σερβίας αρνήθηκε να το πράξει και παρέπεμψε στο περιεχόμενο του κειμένου που εξέδωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Ένα από τα συμπεράσματα είναι επίσης ότι «η Σερβία σέβεται την εδαφική ακεραιότητα κάθε χώρας και πιστεύει ότι η αλλαγή συνόρων μπορεί να γίνει μόνο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Πρώην υπουργός Άμυνας πιάστηκε με 1 εκατ. δολάρια κρυμμένα στον καναπέ (Video)

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για διαφθορά ανώτερων αξιωματούχων στην Ουκρανία σε καιρό πολέμου, που συνοδεύονται από βίντεο με έναν καναπέ γεμάτο χαρτονομίσματα συνολικής αξίας ενός...

Σοκαριστικό βίντεο από φονικό τροχαίο στην Κωνσταντινούπολη – Λεωφορείο πέφτει πάνω σε πεζούς

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες ο τραγικός απολογισμός από το σοβαρό τροχαίο δυστύχημα στην Κωνσταντινούπολη. Ο εικόνες από το λεωφορείο να πέφτει πάνω στους πεζούς είναι σοκαριστ...

Κίνα: Μετεωρολογικό μπαλόνι η κατασκοπευτική συσκευή που ανακάλυψαν οι ΗΠΑ στην Μοντάνα

Μετεωρολογικό μπαλόνι είναι το αερόστατο που πετάει πάνω από τις ΗΠΑ και όχι κατασκοπευτικό αερόστατο, όπως υποστήριξαν οι αμερικανικές Aρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Kυβέρνησης ...

Φόρτωση άρθρων...