Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Η τούμπα του βασιλιά Χάραλντ της Νορβηγίας μπροστά στη Μαργκρέτε (photos)

Πλανήτης

Μια μικρή πτώση είχε ο βασιλιάς Χάραλντ της Νορβηγίας την ώρα που ανέβαινε τα σκαλιά για να χαιρετίσει τη βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας.

Η πτώση συνέβη καθώς ο ίδιος και η σύζυγός του, η βασίλισσα Σόνια, ετοιμάζονταν να χαιρετίσουν τη βασίλισσα Μαργκρέτε , στην επίσημη επίσκεψη στη Δανία.

Σύμφωνα με το Royal Watcher, οι Νορβηγοί βασιλείς ταξίδεψαν στη Δανία για να συμμετάσχουν σε μια νορβηγική επιχειρηματική αντιπροσωπεία με έμφαση στις σχέσεις Δανίας-Νορβηγίας.

 

Σκόνταψε στο τελευταίο σκαλί και έπεσε

Καθώς ο 86χρονος βασιλιάς περπατούσε στο κόκκινο χαλί και ανέβαινε τις σκάλες για να χαιρετίσει τη βασίλισσα Μαργκρέτε, σκόνταψε στο τελευταίο σκαλί, μπροστά στην έκπληκτη βασίλισσα της Δανίας.

Πάντως, παρόλο που ο βασιλιάς Χάραλντ απεικονίζεται να περπατά με πατερίτσες, δε φάνηκε να έχει τραυματιστεί από την πτώση, καθώς οι κάμερες τον κατέγραψαν να γελάει ενώ συνομιλούσε με τη βασίλισσα Μαργκρέτε. Πάντως, η άφιξη του βασιλικού ζεύγους ήταν εντυπωσιακή, καθώς κατέφθασαν με το βασιλικό γιοτ Norge.

Από την άνοδό του στο θρόνο, τον Ιανουάριο του 1991, η υγεία του βασιλιά Χάραλντ έχει βρεθεί συχνά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, ο βασιλιάς εισήχθη στο νοσοκομείο με λοίμωξη.

 

βασιλιας

 

βασιλιας

 

 

Τα θέματα υγείας του βασιλιά Χάραλντ

Το παλάτι ανακοίνωσε τη νοσηλεία του σε ανακοίνωσή του. «Ο βασιλιάς διαγνώστηκε με λοίμωξη που πρέπει να αντιμετωπιστεί με ενδοφλέβια αντιβιοτικά και ως εκ τούτου θα παραμείνει στο Rikshospitalet για λίγες ημέρες». Μια λοίμωξη είχε προκαλέσει και τον Αύγουστο την παραμονή του στο νοσοκομείο.

Πριν από τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο πόδι τον Ιανουάριο και βρέθηκε θετικός στον COVID-19 τον Μάρτιο. Υποβλήθηκε επίσης σε χειρουργική επέμβαση το 2003 για καρκίνο της ουροδόχου κύστης και σε επέμβαση για προβλήματα στις βαλβίδες της καρδιάς το 2005, με αποτέλεσμα ο πρίγκιπας Χάακον, ο οποίος είναι ο πρώτος στη σειρά διαδοχής για τον νορβηγικό θρόνο, να αναλάβει για λίγο τις ευθύνες του βασιλιά σε αρκετές περιπτώσεις.

 

βασιλιας

 

 

βασιλιας

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατριχιαστική καταγγελία από γυναίκα υπουργό της Αυστραλίας: Μου έδωσαν ναρκωτικά και με βίασαν

Μια ανατριχιαστική καταγγελία ερευνά η αστυνομία στην Αυστραλία σύμφωνα με την οποία η βουλευτής του Κουίνσλαντ, Μπρίτανι Λάουγκα και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, δέχθηκε σεξουαλι...

Φόρτωση άρθρων...