Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Η Χαμάς κρατά ομήρους Ισραηλινούς στη Γάζα - Αμαχοι και στρατιώτες ανάμεσά τους - 100 νεκροί Ισραηλινοί από την επίθεση

Οι Ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις επιβεβαιώνουν ότι ισραηλινοί πολίτες κρατούνται όμηροι στη Γάζα.

Πλανήτης

Στο φως έρχονται εικόνες μελών της Χαμάς να σέρνουν νεκρούς Ισραηλινούς στρατιώτες, ενώ πολίτες τηλεφωνούν σε τηλεοπτικούς σταθμούς λέγοντας ότι είναι όμηροι και ζητώντας βοήθει

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων οι δυνάμεις της Χαμάς κρατούν αιχμαλώτους πολίτες του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος της Ισραηλινής Άμυνας, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, επιβεβαίωσε ότι άμαχοι πολίτες και στρατιώτες κρατούνται αιχμάλωτοι της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν απώλειες μεταξύ των Ισραηλινών Δυνάμεων Ασφαλείας (IDF), αλλά δεν υπάρχει ακόμα ακριβής αριθμός.

Δυτικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι όμηροι κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας αλλα και σε χωριά στο Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τη Γάζα που έχουμ καταληφθεί από τη Χαμάς. 

Κάτι ανάλογο δήλωσε και επιχειρησιακός ηγέτης της Χαμάς και ιδρυτής της στρατιωτικής πτέρυγας Κασάμ της οργάνωσης.

Ο Σαλάχ αλ Αρούρι, δήλωσε ότι η οργάνωση κρατάει αιχμαλώτους αρκετούς Ισραηλινούς ώστε να υποχρεώσει το Ισραήλ να απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις φυλακές του. 

Όπως μετέδωσε το δίκτυο N12, τουλάχιστον 100 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο (7/10) η Χαμάς.

“Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς είχε αρχίσει μαζικές βολές ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος και τρομοκράτες διείσδυσαν στο ισραηλινό έδαφος σε διάφορες τοποθεσίες”, ανέφερε ο στρατός. “Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς είναι η κυρίαρχη στη Λωρίδα της Γάζας και είναι υπεύθυνη για αυτή την επίθεση. Θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες και την ευθύνη για τα γεγονότα αυτά”, πρόσθεσε. «Θέλω να πω ένα πράγμα. Η Χαμάς άνοιξε τις πύλες της Κολάσεως στη Λωρίδα της Γάζας» δήλωσε ο Γασαν Αλιαν, συνταγματάρχης του ισραηλινού στρατού.

Η επίθεση της Χαμάς υπό την ονομασία «Επιχείρηση Πλυμμήρα του Αλ-Ακσά» ξεκίνησε στις 6.30 το πρωί από ξηρά, θάλασσα και αέρα, ημέρα εορτασμού της εβραϊκής γιορτής Simchat Torah.

Η Χαμάς δήλωσε ότι εκτόξευσε 5.000 ρουκέτες, ενώ το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι μαχητές της οργάνωσης εισήλθαν στο έδαφός του.

Ο ισραηλινός στρατός απάντησε με την «Επιχείρηση Σιδερένια Σπαθιά» κατά στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

O Τραμπ διαψεύδει δημοσίευμα ότι εξετάζει την Νίκι Χέιλι ως υποψήφια αντιπρόεδρό του

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, που ανέφερε ότι η προεκλογική ομάδα του εξετάζει την Νίκι Χέιλι ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, λέγοντας ότι ...

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στο Μεξικό (χάρτες)

Ισχυρός σεισμός 6,3 βαθμών έγινε κοντά στην ακτή Τσιάπας στο Μεξικό, σύμφωνα με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωπιστημών (GFZ). Ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ είχε εστιακό βάθος 10 ...

Ρωσία: Κατέρρευσε πολυόροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό πύραυλο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν όλο το τμήμα ενός πολυόροφου κτιριακού συγκροτήματος διαμερισμάτων κατέρρευσε μετά το πλήγμα που δέχθηκε από ου...

Φόρτωση άρθρων...