Κυριακή
28 Απριλίου 2024

«Σας στηρίζουμε» λένε οι ΗΠΑ στο Ισραήλ - Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου

Πλανήτης

«Το Ισραήλ θα νικήσει στον πόλεμο κατά της Χαμάς» δήλωσε ο Βενιαμίν Νετανιάχου στον Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το Σάββατο, μετά τις εκατέρωθεν πυραυλικές επιθέσεις. Στη συνομιλία, η Ουάσινγκτον εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή της στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του στην αυτοάμυνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε, νωρίτερα, από τους συμβούλους εθνικής ασφάλειας για την «τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς» κατά του Ισραήλ και συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε σύντομη δήλωση.

Το Ισραήλ, μια χώρα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ στενοί σύμμαχοι, και η Λωρίδα της Γάζας βρέθηκαν σήμερα ξανά σε πόλεμο μετά την έναρξη μιας αιφνιδιαστικής στρατιωτικής επίθεσης από τη Χαμάς, με χιλιάδες ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στο ισραηλινό έδαφος, με διείσδυση μαχητών της και με Ισραηλινούς να έχουν συλληφθεί αιχμάλωτοι.

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις επιθέσεις της Χαμάς και στηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του, δήλωσαν νωρίτερα τόσο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν όσο και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Δεν υπάρχει ποτέ καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τις ισραηλινές ζωές που χάθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις», ανέφερε ο Μπλίνκεν σε δήλωση που κυκλοφόρησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους Ισραηλινούς εταίρους μας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Άμυνας θα εργαστεί για να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ έχει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να προστατεύσει τους αμάχους από την βία χωρίς διάκριση και την τρομοκρατία», τόνισε ο Όστιν από την πλευρά του.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Φόρτωση άρθρων...