Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Η Χεζμπολάχ έχει έως και 200.000 ρουκέτες που στοχεύουν το Ισραήλ

Πλανήτης

Την έκθεσή του για τα όπλα και τους πυραύλους που διαθέτει η Χεζμπολάχ δημοσίευσε το Ινστιτούτο Μελετών Εθνικής Ασφάλειας (INSS).

«Η Χεζμπολάχ είναι μια οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν και είναι εξοπλισμένη με ένα σημαντικό οπλοστάσιο εξαιρετικά καταστροφικών όπλων. Αποτελείται τόσο από μόνιμους όσο και από έφεδρους στρατιώτες, οι οποίοι υπολογίζονται μεταξύ 50.000 και 100.000.

Ακόμα, η Δύναμη Radwan, μια εξαιρετικά εκπαιδευμένη μονάδα κομάντος με εμπειρία μάχης από συγκρούσεις στη Συρία πιστεύεται ότι αποτελείται από 2.500 μαχητές.

Επιπλέον, η Χεζμπολάχ λαμβάνει εξωτερική υποστήριξη από σιίτες ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από γειτονικές χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία και το Ιράκ», αναφέρει η έκθεση.

Η έκθεση γράφει επίσης για τα «εντυπωσιακά μέσα επίθεσης» που διαθέτει η Χεζμπολάχ, τα οποία αποτελούνται από 150.000-200.000 ρουκέτες και πυραύλους υψηλής ακρίβειας.

Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Χεζμπολάχ διαθέτει περίπου 40.000 πυραύλους μικρού βεληνεκούς (15-20 χλμ.), περίπου 80.000 πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι Fajr 3 και 5, και περίπου 30.000 πυραύλους και ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς (200-300 χλμ.). Η οργάνωση έχει επίσης παραλάβει από τη Συρία έναν περιορισμένο αριθμό πυραύλων Scud C και D μεγάλου βεληνεκούς (700 χλμ.).

Αρκετές εκατοντάδες βλήματα Fatah 110 είναι εξοπλισμένα με ακριβή συστήματα πλοήγησης με βάση το GPS, μεταφέρουν περίπου 500 κιλά εκρηκτικών και έχουν σημαντική ακρίβεια και καταστροφικές δυνατότητες.

Επίσης, η Χεζμπολάχ είναι εξοπλισμένη με υψηλής ποιότητας πυραύλους εδάφους-αέρος C802 από την Κίνα και πυραύλους Yakhont από τη Ρωσία. 

Ακόμα, διαθέτει εξελιγμένους αντιαρματικούς πυραύλους Cornet που μπορούν να εκτοξεύσουν όπλα ακριβείας καθώς και αντιαεροπορικούς πυραύλους SA-17 και SA-22, που μπορούν να στοχεύουν πλοία και ελικόπτερα.

Επιπλέον, η έκθεση του INSS αναφέρει τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ σε drones, τα περισσότερα από τα οποία προορίζονται για αποστολές επίθεσης και πληροφοριών, με εμβέλεια έως και 400 χιλιόμετρα. Η οργάνωση διαθέτει επίσης εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη για διάφορους σκοπούς.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...