Τετάρτη
28 Φεβρουαρίου 2024

Ιαπωνία: Περίπου 1,5 εκατ. πολίτες ζουν αποκομμένοι από την κοινωνία

Πλανήτης

Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ιαπωνία ζουν σε κοινωνική απομόνωση, εκ των οποίων το 20% αποδίδει την κατάστασή του στην πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με έκθεση της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Το φαινόμενο αφορά περίπου το 2% των ανθρώπων 15 ως 64 ετών στην Ιαπωνία, 1,46 εκατομμύριο ανθρώπους συνολικά, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή και η οποία είναι η πιο ολοκληρωμένη που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση μέχρι στιγμής.

Ο πιο συχνός λόγος που επικαλούνται οι ερωτηθέντες για να δικαιολογήσουν την απομάκρυνσή τους από την κοινωνία είναι ότι έχουν εγκαταλείψει την εργασία τους, ενώ ο δεύτερος πιο συχνός είναι η πανδημία του κορωνοϊού.

«Φαίνεται ότι κάποιοι άνθρωποι αντιστοιχούν στον ορισμό μας του χικικομόρι διότι αποθαρρύνονταν να βγαίνουν από το σπίτι τους εξαιτίας της covid και τελικά κατέληξαν να έχουν λιγότερη επαφή με την κοινωνία», δήλωσε ο Κόζι Νάιτο, αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Οι χικικομόρι ορίζονται από την έρευνα αυτή ως άτομα ηλικίας 15 με 64 ετών που αποφεύγουν να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες, όπως να πηγαίνουν στο σχολείο ή την εργασία τους, και οι οποίοι επί τουλάχιστον έξι μήνες δεν έχουν βγει από το σπίτι τους για να κάνουν ψώνια ή για άλλες δραστηριότητες, ή οι οποίοι δεν βγαίνουν σχεδόν ποτέ από το σπίτι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα Υόρκη: Πρώην καθηγήτρια πανεπιστημίου δώρισε 1 δισ. δολάρια για δίδακτρα φοιτητών

Μια πρώην καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Albert Einstein έκανε δωρεά ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε αυτό το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Νέας Υόρκης, τη μεγαλύτερη προσφορά...

Πακιστάν: Οργισμένο πλήθος απειλούσε να αποκεφαλίσει γυναίκα σε εστιατόριο για μία αραβική λέξη στο φόρεμά της

Μια νεαρή γυναίκα στη Λαχόρη του Πακιστάν κατηγορήθηκε για βλασφημία επειδή τόλμησε να φορέσει φόρεμα με τυπωμένη μία αραβική λέξη. Το οργισμένο πλήθος απειλεί να αποκεφαλίσει αυτή...

Φόρτωση άρθρων...